News

O polițistă pensionată la 42 de ani, numită în funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne

26.02.2021 | 12:23
O politista pensionata la 42 de ani numita in functia de  secretar de stat in Ministerul de Interne
ADVERTISEMENT

Irina Alexe a fost numită secretar de stat în Ministerul de Interne de către premierul Florin Cîțu, la propunerea USR-PLUS. Irina Alexe este o fostă polițistă care a ieșit la pensie în 2016, la doar 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acel moment. 

Premierul Florin Cîțu a acceptat  propunerea USR-PLUS și a numit-o pe Irina Alexe secretar de stat în Ministerul de interne.

ADVERTISEMENT

Irina Alexe avea o pensie de 13.000 de lei în 2016

Irina Alexe este o fostă polițistă care s-a pensionat la doar 42 de ani, în 2016, câștigând la acea vreme o pensie de 13.000 de lei pe lună. Între timp, pensia a crescut și mai mult.

Se mai spună despre aceasta că este protejata lui Vasile Blaga.

În trecut, în guvernarea Cioloș, Irina Alexe a mai ocupat poziția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

USR PLUS are numai cuvinte de laudă la adresa Irinei Alexe, spunând că este un membru PLUS și are o  “experiență îndelungată juridică şi administrativă”. Aceasta a mai fost ofițer pe o perioadă de 20 de ani în Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii 10 ani a făcut parte din conducerea acestui minister.

La 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română

Irina Alexe a avansat rapid în cariera politică. La doar 35 de ani aceasta a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, această numire fiind echivalentul funcției de general cu o stea, potrivit B1.ro . Acest grad profesional se obține extrem de greu și numirea ei în această funcție a fost pusă pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

ADVERTISEMENT

În februarie 2016, Irina Alexe a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, moment în care avea funcția de secretar general adjunct în Ministerul Afacerilor Interne.  În septembrie 2016 a revenit la Ministerul de Interne în funcția de secretar de stat.

În 2019 a fost numită în conducerea PLUS.