News

O poștăriță din Maramureș a lăsat o comună fără pensii și alocații. Ce s-a întâmplat cu banii

O poștăriță dintr-o comună din județul Maramureș este acuzată că și-a însușit pensiile, alocațiile și chiar economiile a zeci de persoane. Poliția face anchetă.
31.07.2022 | 10:48
O postarita din Maramures a lasat o comuna fara pensii si alocatii Ce sa intamplat cu banii
Poștărița și-ar fi însușit circa 300.000 de lei Foto: pensie.ro
ADVERTISEMENT

Femeia este acuzată și-ar fi însușit aproape 300.000 de lei atât din pensii sau alocații, dar și din sume pe care le-ar fi cerut împrumut vârstnicilor din comună.

O poștăriță din Maramureș a lăsat o comună fără pensii și alocații

Zeci de bătrâni din comuna Oncești au rămas fără pensii, iar unii spun că i-ar fi dat și bani cu împrumut poștăriței. Poliția s-a autosesizat și a început cercetările.

ADVERTISEMENT

O femeie de 85 de ani, imobilizată într-un scaun cu rotile, spune că i-ar fi oferit peste 20.000 de lei poștăriței și a crezut-o pe cuvânt când a zis că-i va da înapoi.

„A venit să-i dau o sută de milioane şi o zis să-i dau şi 50 că are nevoie pentru ceva proiect şi să-i mai dau încă 50 că o văzut că am.

ADVERTISEMENT

A zis că îmi dă banii la Sfântul Ilie şi acum nu mai răspunde la telefon. Abia am de pâine și de lapte și să-mi cumpăr puțină drojdie”, spune păgubita pentru Știrile Pro TV.

Ce s-ar fi întâmplat cu banii

Potrivit localnicilor, fiul angajatei Poștei ar avea probleme cu jocurile de noroc și acolo ar fi pierdut toți banii. Mai mulți localnici i-ar fi căzut în plasă și au rămas fără venituri sau economii.

ADVERTISEMENT

„Acei bani sunt ai unor oameni oropsiţi de soartă şi îi aşteaptă pentru pâinea cea de toate zilele. Dacă o persoană e într-o funcţie, nu trebuie să-şi însuşească banii cetăţenilor”, a declarat Matei Godja, primarul din Oncești.

Surprinzător, există însă și persoane care îi iau apărea poștăriței.

„A venit un om şi a zis că a venit după pensie, 1.700 de lei, şi mai vrea 1.700 de lei, nu se poate într-o lună. Lumea e foarte rea şi poate ar fi lume care ar îndrăzni să ceară de două ori”, susține o angajață a primăriei.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, o parte dintre bătrâni și-ar fi primit banii.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că o femeie de 48 de ani din Oncești și-ar fi însușit în cursul anului 2022 sume de bani reprezentând pensii și alocații de la mai multe persoane de pe raza comunei”, a precizat subcomisar Luminița Georgescu de la IPJ Maramureș.

Polițiștii au demarat o anchetă.

ADVERTISEMENT
Tags: