News

O primărie din Gorj cu 15 angajați plătește 48 de abonamente de telefon. Cum se scuză primarul

10.02.2021 | 07:44
O primarie din Gorj cu 15 angajati plateste 48 de abonamente de telefon Cum se scuza primarul
ADVERTISEMENT

O primărie cu 15 angajaţi plăteşte 48 de abonamente de telefonie mobilă. Povestea halucinantă se petrece în judeţul Gorj.

Noul primar, ales în urma alegerilor din toamna trecută, a cerut ca toate abonamentele să fie suspendate.

ADVERTISEMENT

Primăria comunei Ioneşti achita lunar suma de 2.200 de lei pentru abonamentele la telefonie mobilă. În cadrul instituţiei publice îşi desfăşoară activitatea doar 15 persoane, dar în total sunt plătite 48 de abonamente.

48 de abonamente pentru 15 angajați la o primărie din Gorj. ”Erau împrăştiate prin sat”

 „Erau împrăştiate prin sat. Abonamentele erau împărţite în două loturi. Unele expirau în luna iulie, iar restul în luna februarie a anului viitor.

ADVERTISEMENT

Am vrut să le plătesc în avans, dar operatorul a solicitat şi plata telefoanelor mobile. Eu nu ştiu la cine se află abonamentele şi cine foloseşte telefoanele şi am suspendat toate abonamentele.

Nu mai are nimeni abonament, nici consilier şi nici angajaţi din primărie. Toate abonamentele sunt suspendate. Cine vrea poate să şi cumpere abonamente. Eu nu aveam controlul acestor abonamente“, a precizat primarul Sorin Iambu, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Primarul a sesizat poliţia şi încearcă să recupereze prejudiciul  Mai mult decât atât, Curtea de Conturi a constatat în urmă cu mai mulţi ani că au fost înregistrate depăşiri ale costurilor cu telefonia mobilă cu 5.000 de lei.

„Am făcut şi sesizare şi la poliţie, pentru că sunt depăşiri ale convorbirilor telefonice. În anul 2017, Curtea de Conturi a constatat o depăşire cu 5.000 de lei a convorbirilor şi a lăsat măsura recuperării acestor bani. Nu a făcut nimic, iar când a revenit Curtea de Conturi, în anul 2020, a constatat acelaşi prejudiciu. Eu l-am acţionat în judecată pentru recuperarea acestui prejudiciu“, a mai spus Sorin Lambu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conducerea Primăriei Ioneşti a mai depus o sesizare penală şi l-a acţionat în judecată pe fostul edil pentru un prejudiciu de peste un milion de lei. Este vorba de penalităţi plătite unor societăţi care au executat diverse lucrări în localitate, dar care nu au fost plătite.

ADVERTISEMENT