News

O profesoară din Oradea a murit la doar câteva zile după ce se vaccinase. „Nu este nicio legătură”

13.03.2021 | 11:20
O profesoara din Oradea a murit la doar cateva zile dupa ce se vaccinase Nu este nicio legatura
Profesoara a murit de la o intoxicație cu o substanță „necunoscută”
ADVERTISEMENT

Profesoara Maria Bunea, angajată a Liceului German „Friedrich Schiller” din Oradea, a murit la câteva zile după ce a făcut o doză de rapel cu vaccinul Moderna.

Moartea a fost provocată, conform medicilor, de „intoxicația cu o substanță necunoscută”. Femeia a ajuns la Spitalul Județean Oradea pe 8 martie, dar s-a stins trei zile mai târziu.

ADVERTISEMENT

Managerul spitalului, dotorul Adrian Dușe, a declarat presei locale că diagnosticul prezumtiv în cazul profesoarei a fost “intoxicaţie cu substanţă necunoscută”. Cu toate acestea, cauza exactă a morții a fi stabilită în urma necropsiei.

O profesoară din Oradea a murit la câteva zile de la rapel

În ziua în care a ajuns la spital profesoara primise a doua doză de vaccin împotria Coid-19, fiind vorba de doza de rapel cu vaccinul Moderna, însă medicii au explicat că nu există nicio legătură între această doză de rapel și moartea profesoarei. „Diagnosticul prezumptiv a fost intoxicație cu substanță necunoscută.

ADVERTISEMENT

Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puțin probabil să aibă o legătură cu un vaccin. Examenul necroptic va susține sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situație, în prinicipiu trebuie făcută o autopsie medico-legală”, a declarat medicul Dușe.

Soțul femeii, profesorul Vasile Bunea, a explicat că în ultima vreme femeia se simțea rău, însă nu știa să fi avut probleme de sănătate, conform bihon.ro.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții liceului au anunțat moartea profesoarei pe site-ul instituției de învățământ.

Colectivul Liceului Teoretic German “Friedrich Schiller” anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare”, se arată într-o postare făcută vineri pe site-ul Liceului German din Oradea.