News

O provocare lansată pe Tik Tok i-a adus sfârșitul! Avea doar 15 ani

05.09.2020 | 15:54
O provocare lansata pe Tik Tok ia adus sfarsitul Avea doar 15 ani
ADVERTISEMENT

Chiar dacă la prima vedere pare a fi total inofensiv, Tik Tok-ul se poate dovedi un real pericol pentru tinerii care îl folosesc fără să fie conștienți de riscuri. Este cazul unei fete de 15 ani din SUA, al cărei destin s-a curmat tragic tocmai din cauza rețelei de socializare.

Sau mai bine zis a unui mesaj sinistru care circulă de o vreme bună în mediul online și îi provoacă pe adolescenți să-și administreze supradoze de Benadryl, medicament utilizat în tratarea diverselor alergii, precum și a insomniilor, datorită proprietăților sedative.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor depuse de medici, Chloe Marie Phillips s-a stins pe patul de spital în primele ore ale dimineții de vineri, 21 august, anunțul fiind făcut de mătușa sa, printr-un mesaj tulburător publicat pe rețelele de socializare.

O tânără de 15 ani a murit după ce a dat curs provocării sinistre lansate pe Tik Tok

Sfâșiată de durere, femeia face publică tragedia, în speranța că astfel va împiedica alte adolescente să cadă pradă „provocării Benadryl”. „Acest lucru trebuie să înceteze să ne ia copiii ori să ni-i bage în spital”, susține Janette Sissy Leasure.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să văd nicio altă familie care să treacă prin ceea ce trecem noi acum. Nu spune niciodată că nu ți se poate întâmpla asta.

Copiii spun „dacă cealaltă persoană a fost bine, voi fi şi eu bine”. Încearcă să știi întotdeauna ce fac copiii tăi”, a mai scris aceasta pe contul personal de Facebook.

ADVERTISEMENT

Avertismentul medicilor: administrarea în doze mari poate fi fatală

„Provocarea Benadryl” este jocul care încurajează adolescenții să-și administreze cât mai multe doze ale medicamentului antialergic, cu scopul de a „experimenta” diverse halucinații. Potrivit experților, un astfel de comportament se poate dovedi fatal.

Doza care îţi provoacă halucinaţii este foarte aproape de doza care îţi poate provoca şi moartea” a declarat Scott Schaeffer, directorul Centrului pentru informații despre otrăvuri și droguri din Oklahoma.

ADVERTISEMENT

În urma unei supradoze, pacientul este predispus la infarct, ca în cazul adolescentei de 15 ani, precum și la accident vascular cerebral, convulsii, leziuni cerebrale. „Chloe era elevă în primul an la liceul Blanchard, unde se implica mereu în diferite activităţi. Iubea muzica, dansul, jocurile video şi era extrem de sociabilă. Era o tânără inteligentă şi visa ca într-o zi să ajungă avocat.” a mai spus mătuşa copilei.

ADVERTISEMENT