Sporturi

O pugilistă americană a scăpat de acuzațiile de dopaj. Metoda inedită prin care substanțele interzise au ajuns în corpul sportivei

12.06.2020 | 12:13
O pugilista americana a scapat de acuzatiile de dopaj Metoda inedita prin care substantele interzise au ajuns in corpul sportivei
ADVERTISEMENT

O pugilistă americană din echipa olimpică a scăpat de acuzațiile de dopaj, după ce USADA a acceptat motivația absolut inedită a sportivei.

O pugilistă americană a scăpat de acuzațiile de dopaj

Conform Reuters, pugilista americană Virginia Fuchs a scăpat de acuzațiile de dopaj după ce s-a stabilit că substanţe interzise au ajuns în organismul sportivei prin contact sexual neprotejat.

ADVERTISEMENT

Sportiva în vârstă de 32 de ani a fost depistată pozitiv de Agenția Mondială Antidoping (WADA) cu două substanţe interzise, la un test de urină făcut în afara competiţiilor, la 13 februarie.

”În eşantion s-au descoperit cantităţi mici de metabolit de letrozol şi metabolit de GW1516, care se explică prin expunerea recentă la substanţe prin transmitere sexuală”, a precizat USADA într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Virginia Fuchs este calificată la JO de la Tokyo

Forul antidoping ameerican a precizat că partenerul Virginiei Fuchs folosea substanţele respective în scop terapeutic şi că pugilista nu este vinovată de dopaj.

”Credem cu tărie că acest caz şi altele asemenea, inclusiv cele de contaminare prin consum de carne şi prin medicamente luate cu reţetă nu trebuie să fie considerate încălcări”, a afirmat preşedintele USADA, Travis Tygart.

ADVERTISEMENT

Fuchs a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, dar a obținut biletele pentru ediția de la Tokyo, care au fost amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus.

”Aceasta a fost o lecție uriașă pentru mine, dar acum s-a terminatPot să mă concentrez pe pregătirea pentru Tokyo”, a scris pugilista pe contul de Twitter. În mod normal, pedeapsa pentru folosirea substanţelor interzise este de patru ani de suspendare.

ADVERTISEMENT

Atleta Salwa Eid Naser, din Bahrain, este campioana mondială la 400 m, performanţă reuşită în 2019 cu prilejul competiţiei care a avut loc la Doha, în Emiratele Arabe Unite. Campioana mondială a ratat de patru ori testul antidoping în decurs de un an şi acest lucru i-a adus suspendarea din partea Unităţii de Integrare a Atletismului.

ADVERTISEMENT