News

O rachetă a căzut pe teritoriul Republicii Moldova, la doar 25 de km de România. Anunțul Chișinăului

O nouă rachetă a fost descoperită pe teritoriul Republicii Moldova. Aceasta a căzut în apropierea orașului Briceni, la doar 25 de km de granița cu România.
05.12.2022 | 16:36
O racheta a cazut pe teritoriul Republicii Moldova la doar 25 de km de Romania Anuntul Chisinaului
Rachetă căzută pe teritoriul Republicii Moldova, la doar 25 de km de România. Sursa foto: tvrmoldova.md / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Republica Moldova au descoperit, luni, o rachetă căzută în apropierea orașului Briceni, foarte aproape de granițele cu România și cu Ucraina.

Rachetă căzută pe teritoriul Republicii Moldova, la doar 25 de km de România

Luni, 5 decembrie, pe tot teritoriul Ucrainei au răsunat alarmele care anunțau posibile atacuri aeriene ale rușilor. Ulterior, mai mult zone din statul vecin au raportat atacuri cu rachete.

ADVERTISEMENT

La orele după-amiezii, pe teritoriul Republicii Moldova a fost descoperit un nou dispozitiv exploziv. Conform autorităților de la Chișinău, o patrulă a poliţiei de frontieră a descoperit o rachetă în apropierea orașului Briceni.

”În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița.

ADVERTISEMENT

În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU”, anunță MAI de la Chișinău, pe Facebook.

Orașul Briceni, unde a fost descoperită această rachetă căzută, se află la doar 25 de km de comuna botoșăneană Rădăuți-Prut.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment nu este clară proveniența rachetei descoperite luni.

Racheta de la Briceni, a doua care ajunge pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul războiului în Ucraina

Un incident similar celui de luni a fost raportat în Republica Moldova pe 31 octombrie. Atunci, o rachetă rusească interceptată de sistemul defensiv al ucrainenilor a căzut pe teritoriul statului vecin.

Nicio persoană nu a fost rănită la acea dată. Dispozitivul rușilor a căzut în localitatea Naslavcea, raionul Ocnița. Geamurile mai multor locuințe au fost sparte.

ADVERTISEMENT

Imediat după acel grav incident, Ministerul de Externe moldovean a declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Kremlinul a replicat cu o măsură în oglindă.

Anterior, pe 10 octombrie, trei rachete ruseşti lansate către Ucraina au străbătut spaţiul aerian moldovenesc.

ADVERTISEMENT