News

O refugiată din Ucraina s-a sinucis într-un hotel din Olăneşti. Femeia a fost găsită spânzurată de ţeava de la gaze

O femeie din Ucraina s-a sinucis într-un hotel din Băile Olănești, însă polițiștii nu cunosc momentan motivele acestui gest.
30.11.2022 | 17:53
O refugiata din Ucraina sa sinucis intrun hotel din Olanesti Femeia a fost gasita spanzurata de teava de la gaze
Poliția criminalistică. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, ”poliţiştii au fost sesizaţi marţi, în jurul orei 21.00, despre faptul că o femeie de cetăţenie ucraineană, în vârstă de 55-60 de ani, ar fi fost găsită spunzurată, într-o unitate de cazare din localitatea Băile Olăneşti.

O femeie din Ucraina s-a sinucis la Olănești

Poliţiştii ajunşi la faţa locului, au efectuat manevre de resuscitare, însă fără niciun rezultat, ulterior fiind declarat decesul femeii”.

ADVERTISEMENT

Conform oamenilor legii, în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a fi efectuate cercetări care vor stabili împrejurările în care a survenit decesul femeii.

Conform Agerpres, surse neoficiale din anchetă spun că femeia era refugiat din Ucraina și venise de câteva zile în Olănești alături de alte persoane din Ucraina. Femeia a fost găsită spânzurată de o țeavă de evacuare a gazelor de la centrala termică a imobilului unde era cazată.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui raport intitulat ”Bariere și punți: comunicarea și schimburile de informații în comunitatea de refugiați ucraineni din România”, realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, doar 25% din refugiați se folosesc de căile oficiale de comunicare și informare ale autorităților române.

Asta poate explica și faptul că mulți nu reușesc să se descurce și sunt supuși unor situații nedorite de stres. În schimb, refugiații preferă să discute pe grupuri de Facebook, Telegram sau Viber unde întreabă detalii referitoare la cazare, spitalizare, transport sau locuri de muncă, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

”În prezent, refugiaților le este greu să ia decizii și să își facă planuri pe termen lung pentru că se confruntă cu o mulțime de probleme legate de accesarea informațiilor.

Politicile naționale care îi privesc sunt comunicate prin site-uri guvernamentale, dar este neclar modul în care se transpun la nivel local și care sunt condițiile pentru a beneficia de ele.

ADVERTISEMENT

De aceea, este nevoie ca autoritățile să colaboreze pentru a oferi informații adaptate pe regiuni și, mai mult decât atât, acestea să fie disponibile și în limba ucraineană și în rusă”, a transmis directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Cristina Lupu.

ADVERTISEMENT
Tags: