News

O regină pusă pe glume. Cum a ales Elisabeta a II-a să taie un tort primit în dar de ziua ei?

Suverana britanică a ținut morțiș să taie un tort cu o sabie ceremonială, spre deliciul celor prezenți la un eveniment.
12.06.2021 | 18:51
O regina pusa pe glume Cum a ales Elisabeta a IIa sa taie un tort primit in dar de ziua ei
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a, aflată în Cornwall pentru întâlnirea cu liderii participanți la summit-ul G7, a vizitat grădina botanică, iar în cadrul evenimentului a primit un tort pentru a marca aniversarea oficială a suveranei.

O regină pusă pe glume. Cum a ales Elisabeta a II-a să taie un tort primit în dar de ziua ei?

Regina s-a încăpățânat să taie tortul cu o sabie ceremonială. Atunci când i se spune că există și un cuțit acolo și că poate să îl folosească, regina răspunde amuzată: “Știu că este! Numai că așa e mai neobișnuit.”

ADVERTISEMENT

 

“Poate dacă folosiți ambele mâini?”, îi sugerează Camilla, ducesa de Cornwall.

Nu a fost singurul moment din cadrul recepției organizate de suverană în care ea îi face pe invitați să râdă.

În momentul fotografiei de grup, regina, în vârstă de 95 de ani, nu s-a temut să relaxeze atmosfera, adresându-i premierului Boris Johnson o întrebare ușor îndrăzneață.

ADVERTISEMENT

”Ar trebui să arătăm ca și cum ne-am simți bine?”, a întrebat regina Elisabeta II-a. ”Da, categoric”, a fost răspunsul premierului Boris Johnson. ”Ne-am simțit bine, în ciuda aparențelor”, a adăugat acesta.

Regina îi va găzdui pe președintele și pe prima doamnă a Americii la Castelul Windsor duminică. Joe Biden, al treisprezecelea președinte american care o va întâlni pe Regina Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

Biden, în vârstă de 78 de ani, se va întâlni cu regina, în vârstă de 95 de ani, după participarea la summit-ul G7, care se desfășoară în perioada 11 iunie – 13 iunie în Cornwall.

Întâlnirea vine la doar câteva luni după ce Joe Biden a depus jurământul ca președinte – un contrast puternic cu predecesorul său Donald Trump, care nu s-a întâlnit cu regina timp de doi ani.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Trump a vizitat-o în iulie 2018 întâlnire în timpul căreia predecesorul lui Biden a încălcat protocolul regal de mai multe ori.

Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu aproape toți președinții care s-au perindat la Casa Albă în timpul celor 69 de ani de domnie, de la Harry S Truman la Joe Biden. Singurul șef de stat pe care regina nu l-a întâlnit a fost Lyndon B Johnson.

ADVERTISEMENT