Stiri sportive

O resuscitează Petrescu pe Kayserispor?! Ce s-a întâmplat când a preluat echipe la retrogradare

08.01.2021 | 10:00
O resusciteaza Petrescu pe Kayserispor Ce sa intamplat cand a preluat echipe la retrogradare
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu o va prelua pe Kayserispor, iar „Bursucul” are o misiune extrem de dificilă, cu care s-a mai confruntat în carieră de mai multe ori. Kayserispor e pe locul 20 în Turcia, cu doar 13 puncte după 16 etape, la egalitate de puncte cu Denizlispor și Erzurum.

Turcii anunță ca Dan Petrescu este noul antrenor al lui Kayserispor, echipa lui Silviu Lung Jr., Cristi Săpunaru și Denis Alibec. Antrenorul român se pare că are nevoie de o nouă provocare și a acceptat să preia o echipă aflată într-o situație destul de dificilă.

ADVERTISEMENT

Nu e însă prima oară când Petrescu preia o echipă care se zbate în zona din subsolul clasamentului, iar cu Unirea Urziceni, fostul mare jucător a reușit o adevărată minune.

E pentru a patra oară când Dan Petrescu preia o echipa aflată la retrogradare

Dan Petrescu a reușit la CFR Cluj cele mai mari performanțe din carieră, câștigând tot atâtea trofee cât a cucerit în toată cariera sa de antrenor profesionist, în România și în străinătate, din Polonia și Rusia și până în China și Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Lui Dan Petrescu îi plac provocările, iar dacă o să o preia pe Kayserispor, pentru „Bursuc” ar fi chiar a patra oară când ar prelua o echipă care se află în zona retrogradării. Ultima experiență de acest fel a fost în China. În vara lui 2018, Petrescu o prelua pe Guizhou Hengfeng și avea misiunea să o salveze de la retrogradare, iar în schimb ar fi primit nu mai puțin de 15 milioane de euro.

Guizhou Hengfeng era pe ultimul loc în campionatul Chinei, cu patru puncte după 11 meciuri, la cinci lungimi de ocupanta penultimului loc și la șapte de salvare. Echipa avea o victorie, o remiză și nouă înfrângeri. Dan Petrescu retrogradează cu Guizhou, iar după două meciuri în liga secundă se întoarce pe banca CFR-ului: „A reziliat din propria inițiativă contractul cu Guizhou și a plecat de la echipă. Are un comportament egoist și iresponsabil”, au scris la acel moment cei de la publicația chineză Sohu.

ADVERTISEMENT

A preluat-o pe Dinamo Moscova de pe locul 16 și a scos-o dintr-o situație dificilă

În august 2012, Dan Petrescu a preluat-o pe Dinamo Moscova de pe locul 16 în prima ligă din campionatul Rusiei, după cinci etape în care moscoviții nu au obținut niciun punct. Petrescu a reușit să ducă echipa în prima parte a clasamentului cu o revenire apreciată din plin de suporteri.

Astfel, Dinamo Moscova pierdea în ultima partidă din sezon șansa de a participa în cupele europene și termina pe locul șapte în clasament, la doar două puncte de locul șase.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu preia în 2006 nou promovata Unirea Urziceni și o duce pe locul 10

În 2006, Dan Petrescu revine în România și o preia pe nou promovata Unirea Urziceni, după ce a ratat titlul de campion în Polonia cu Wisla Cracovia. Unirea Urziceni se afla în acel moment pe locul 11 după nouă etape, cu 12 puncte.

Surprinzător, Unirea Urziceni nu a retrogradat, ba chiar a terminat pe locul zece, într-o perioadă în care campionatul României era cu mult superior celui din zilele noastre.

În stagiunea 2007-2008, Dan Petrescu a reușit prima performanță pe banca ialomițenilor, ducând echipa în finala Cupei României, pierdută însă în fața lui CFR Cluj. Și în campionat progresul a fost remarcabil, echipa clasându-se la final pe locul cinci. Sezonul următor, Unirea Urziceni devenea campioana României după ce Dan Petrescu a pierdut un singur meci în ultimele 17 partide din returul campionatului.

  • o singură dată nu și-a îndeplinit Dan Petrescu obiectivul și a retrogadat în 2018 cu Guizhou Hengfeng 
ADVERTISEMENT
Tags: