News

O româncă a cerut ordin de protecție împotriva Regelui Charles. Femeia l-a chemat în instanță pe monarhul britanic

Regele Charles al III-lea are nu doar prieteni în România ci și-a făcut și câțiva dușmani. Este cazul unei femei care l-a dat în judecată pe monarh.
04.06.2023 | 17:14
O romanca a cerut ordin de protectie impotriva Regelui Charles Femeia la chemat in instanta pe monarhul britanic
Regele Charles a fost dat în judecată de o româncă / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Regele Charles al III-lea și-a declarat admirația pentru România și a vizitat aceste locuri aproape în fiecare an, de mai bine de un deceniu. Ceea ce nu a știut, probabil, este că, în urmă cu ceva vreme, a fost citat într-un proces deschis de o bucureșteancă.

Motivul pentru care Regele Charles a fost dat în judecată de o româncă

Regele Charles a fost dat în judecată încă de pe vremea când era prinț. În anul 2015, Constanța M, o femeie din București, a încercat să-i convingă pe judecători că siguranța ei este pusă în pericol de suveranul britanic.

ADVERTISEMENT

Din această cauză, femeia a solicitat ca Judecătoria sectorului 6 să emită un ordin de protecție pe numele lui Charles. Cererea a fost respinsă de magistrați.

Bucureșteanca nu s-a lăsat păgubașă și și-a mai încercat o dată norocul. Femeia a solicitat din nou emiterea unui ordin de protecție, însă de această dată împotriva principesei Margareta, a prințului Paul de România și a principelui Nicolae. Și aceste solicitări au fost respinse de instanță, scrie Jurnalul.

ADVERTISEMENT

În 2006, o altă româncă l-a chemat pe regele Charles în instanță

Nu este însă primul caz în care o româncă deschide o acțiune în instanță împotriva Regelui Charles. Acest lucru s-a mai întâmplat o dată, în 2006, atunci când Mihaela P a fost concediată de la o cunoscută firmă de audit din Londra.

Românca susținea că a fost discriminată și hărțuită de colegi, iar totul a culminat când un angajat i-a spus că ”est-europencele sunt de c…”.

ADVERTISEMENT

Românca și-a dat în judecată foștii angajatori dar în instanță au fost chemați și membrii Coroanei Regale, printre care actualul rege Charles. În total, femeia a solicitat despăgubiri de 40 de milioane de lire sterline.

Procesul s-a desfășurat la Londra, iar în cele din urmă cererea româncei a fost respinsă de judecători, care au decis că nu a fost discriminată și că Regele Charles nu are niciun amestec în această poveste.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut Regele Charles în România

Regele Charles a ales să-și petreacă acest weekend alături de câțiva prieteni, în Transilvania, pe Valea Zălanului, unde deține o proprietate. El a sosit în România vineri și a fost într-o scurtă vizită la Cotroceni, la invitația președintelui Klaus Iohannis. Este prima vizită externă pe care Charles o are de când a preluat titlul de rege.

ADVERTISEMENT