News

O româncă a îngrozit Italia. Femeia și-a omorât copilul cu handicap sever

O mamă româncă a îngrozit Italia. Aceasta și-a ucis copilul bolnav mintal
20.08.2021 | 09:27
O romanca a ingrozit Italia Femeia sia omorat copilul cu handicap sever
ADVERTISEMENT

Tragedia s-a petrecut în regiunea Catanese, din Italia. Românca este acuzată că și-ar fi lăsat fiul de 14 ani în soare ore întregi.

Băiatul suferea de tetraplegie, fiind incababil să se deplaseze. Mama acestuia a chemat ajutor la 36 de ore după decesul copilului.

ADVERTISEMENT

O româncă a îngrozit Italia. Femeia și-a omorât copilul cu handicap sever

Femeia de 45 de ani a fost arestată de autoritățile italiene. Procurorii susțin că aceasta a provocat decesul fiului ei, după ce l-a lăsat ore întregi în soare.

„Suspecta, în calitate de părinte, și-a abandonat fiul în vârstă de 14 ani, pe care îl avea în custodie exclusivă (de fapt, tatăl decedase), o persoană incapabilă să se întrețină singură din cauza unor afecțiuni psihice și fizice, întrucât suferea de tetrapareză spastică și retard mintal seve”, au notat procurorii, potrivit La Stampa.

ADVERTISEMENT

Conduita sa ar fi constat în lăsarea minorului expus în mod prelungit la razele soarelui pentru o perioadă considerabilă de timp, ceea ce a dus la decesul acestuia,” au adăugat.

Oamenii legii au avut suspiciuni cu privire la modul în care copilul și-a pierdut viața, după ce au văzut cadavrul tânărului. Acesta era așezat pe pat, în camera lui, iar aerul condiționat era pornit.

ADVERTISEMENT

Trecuseră cel puțin 36 de ore de la deces, iar modul în care mama sa a justificat cele întâmplate a făcut ca autoritățile să ceară efectuarea neropsiei. Medicii legiști au stabilit că minorul a murit după expunerea prelungită la soare.

Procurorii din Caltagirone au subliniat, în ordonanța de reținere, că modul în care femeia s-a comportat a ridicat semne de întrebare: „versiunile contradictorii ale faptelor furnizate de femeie, începând cu apelul la 112 și apoi făcute în timpul inspecției anchetatorilor; diferitele încercări de evadare ale femeii (intenție, de altfel, dezvăluită acelorași militari în timpul intervenției), conștientă de riscurile la care se expunea; rezultatele informațiilor sumare dobândite în timpul activităților desfășurate”

ADVERTISEMENT

Femeia a mai fost cercetată pentru neglijență

Mama băiatului era cunoscută drept consumatoare de băuturi alcoolice. Ea deținea custodia excusivă a minorului, de la moartea tatălui acestuia.

De altfel, presa italiană mai informează că nu este prima dată când femeia este acuzată de neglijență. Un alt episod de acest fel a avut loc pe când tatăl fiului ei trăia.

Autoritățile italiene au reținut-o pe inculpată. Ea este arestată, fiind acuzată de neglijență agravată față de copil și recidivă.

ADVERTISEMENT
Tags: