Sporturi

O româncă a răbufnit după Roland Garros. “Nu sunt o proastă!”

13.06.2018 | 11:47

Andreea Prisăcariu (18 ani) a participat la Roland Garros, acolo unde a pierdut în turul 2 la simplu şi în primul la dublu, iar experienţa de la Paris a făcut-o să trimită săgeţi către oamenii care au criticat-o pe parcursul timpului.

Prisăcariu, care ocupă locul 47 în ierarhia junioarelor şi 991 în clasamentul WTA, este indignată de faptul că au existat atacuri îndreptate împotriva ei, pornite de la faptul că este o jucătoare mai corpolentă, având 73 de kilograme.

O româncă a răbufnit după Roland Garros: “Nu aveţi dreptul să mă judecaţi”

Ea a ripostat vehement, cu un mesaj postat pe reţele de socializare: “Este atât de grasă. Oare cum o putea juca? Nici nu poate să alerge.”Am auzit asta de atâtea ori şi doresc doar atât să spun: joc aşa cum pot şi îmi şi place, chiar dacă uneori mă mai chinuiesc.

Este adevărat, nu sunt o bună alergătoare şi, da, am 73 de kg. Dar care este problema voastră, ca să mă judecaţi? Ce vă dă dreptul să faceţi asta? Sunt jucătoare mai bune ca mine la toate nivelurile, de acord.

Ştiu să mă folosesc de calităţile pe care le am

Dar cum rămâne cu cealaltă jumătate? Pe care le bat de fiecare dată când le întâlnesc şi care tot nu pricep cum de le bate fata asta grasă.

O româncă a răbufnit după Roland Garros. Andreea Prisăcariu admite că este mai corpolentă și că se mișcă mai greu pe teren
O româncă a răbufnit după Roland Garros. Andreea Prisăcariu admite că este mai corpolentă

Câştig pentru că ştiu să mă folosesc de calităţile pe care le am. Aşa se câştigă, folosindu-ţi armele. Şi dacă nu câştigi fiecare meci, tot e bine, pentru că ştii că ai făcut tot posibilul. Nu e nicio ruşine în a pierde. La ultimele 4 turnee m-am oprit de fiecare dată în turul 2. Şi ce dacă?Asta nu însemană că sunt lipsită de valoare sau vreo proastă. Tot mă bucur de fiecare punct. Mă duc în continuare la antrenament. Tot aici sunt. Sunt încă în joc.”La Roland Garros România a ajuns în vârful piramidei în turneul senioarelor, Simona Halep câştigând trofeul.