News

O româncă ajunge în echipa lui Donald Trump. Va face parte din Consiliul Consultativ pe Știință și Tehnică

23.04.2020 | 09:53
O romanca ajunge in echipa lui Donald Trump Va face parte din Consiliul Consultativ pe Stiinta si Tehnica
ADVERTISEMENT

O româncă ajunge în echipa președintelui american Donald Trump. Este vorba de Daniela Rus, director al Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) de la MIT.

O româncă ajunge în echipa lui Donald Trump

Informația că românca Daniela Rus va intra în echipa lui Donald Trump a fost făcut pe Facebook de europarlamentarul PSD, Cristian Terheș, care a făcut public un anunț al Casei Albe.

ADVERTISEMENT

”Prof. Daniela Rus, director al Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) de la MIT, va face parte din Consiliul Consultativ pe Știință și Tehnică al Presedintelui Trump”, este anunțul Casei Albe.

Prof. Daniela Rus, director alComputer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) de la MIT, va face parte…

Posted by Cristian Terhes on Wednesday, April 22, 2020

”Sunt onorată să pot adăuga perspectiva mea de informatician acestui grup într-o perioadă în care atât de multe probleme ce implică Inteligența Artificială și alte aspecte ale informaticii ridică importante întrebări științifice și politice pentru națiune și lume”, a spus Rus, citată de HPCwire.

ADVERTISEMENT

SUA are peste 41.000 de morți din cauza coronavirusului

Președintele Donald Trump a anunțat că urmează să semneze un ordin pentru a suspenda imigrația, lucru care va ajuta în lupta cu ”dușmanul invizibil” referindu-se aici la noul tip de coronavirus.

În momentul de față, SUA este țara cea mai afectată de acest virus care a apărut pentru prima oară în China în decembrie 2019. Concret, potrivit ultimului bilanț în SUA sunt infectate cu noul tip de coronavirus peste 784.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

Numărul deceselor a depășit 41.000, iar oamenii au început să iasă pe străzi pentru a cere autorităților să renunțe la restricții. Din cauza răspândirii acestui virus 22 de milioane de americani au rămas șomeri.

Donald Trump nu este de acord cu măsurile de izolare impuse de anumite state americane și crede că deciziile luate de Minnesota, Michigan şi Virginia sunt mult prea dure

ADVERTISEMENT

Donald Trump şi Recep Tayyip Erdogan au convenit să colaboreze în lupta împotriva ameninţării noului coronavirus. Preşedinţii Statelor Unite şi Turciei au vorbit la telefon despre colaborare.

ADVERTISEMENT