News

O româncă din Anglia, voluntar pentru un vaccin anti-Covid. Tragedia care a determinat-o să ia decizia

16.11.2020 | 16:31
O romanca din Anglia voluntar pentru un vaccin antiCovid Tragedia care a determinato sa ia decizia
ADVERTISEMENT

O româncă stabilită în Anglia a fost aleasă ca voluntar pentru un vaccin anti-Covid dezvoltat în insulă, iar la baza gestului său stă o tragedie fără margini trăită în această perioadă.

O cheamă Silvia Câmpeanu, este de profesie avocat și recunoaște, cu tristețe și lacrimi în glas, că s-a înscris în programul pentru vaccinul anti-coronavirus ca un gest de revoltă în fața unui dușman care i-a răpit o persoană dragă.

ADVERTISEMENT

Pandemia de SARS-CoV-2 a lăsat-o pe Silvia fără tată, cel care s-a infectat cu această boală și a murit după o lungă perioadă de suferință.

Româncă din Anglia, voluntar în studiul unui vaccin anti-Covid

Românca din Marea Britanie a decis să participe la programul de vaccinare din Marea Britanie după ce tatăl ei, infectat cu COVID-19, a murit într-un spital din România.

ADVERTISEMENT

Silvia Câmpeanu a fost aleasă ca voluntar pentru unul dintre vaccinurile anti-COVID dezvoltate de britanici. Tratamentul împotriva coronavirus produs de Novavax este în faza de testare. Cu lacrimi în ochi, acesta a povestit la Digi24 ce a determinat-o să participe la studiu.

”Decizia a fost luată de foarte mult timp, de când se discuta de crearea unui vaccin. Am aplicat prin programul oferit de NHS și decizia mi-a fost întărită de poate cel mai nefericit eveniment din viața mea, de dispariția tatălui meu, care s-a prăpădit după o luptă foarte lungă cu COVID, o lună de luptă.

ADVERTISEMENT

Emailul de confirmare a participării la studiu a venit în ziua înmormântării lui. Am considerat că e un semn că trebuie să fac asta, că e datoria mea ca om să particip”, a spus Silvia Câmpeanu, avocat în Marea Britanie, la postul de știri citat.

Silvia: ”Nu are de ce să-mi fie teamă”

Într-o perioadă în care o serie de vaccinuri au avut și rezultate nocive pentru voluntari, românca din UK este sigură pe ea și spune că nu se teme de tratamentul pe care îl va primi.

ADVERTISEMENT

”Nu are de ce să-mi fie teamă. Voi primi două doze de vaccin sau placebo, nimeni nu știe exact ce primește în acest studiu. Prima doză va fi în câteva zile, următoarea în 21 de zile. Apoi urmează întâlniri și analize perioadice pe un an întreg.

Cred că vaccinul e singura soluție pentru deblocarea economică, e unica șansă să ieșim din această nenorocire, din acest impas. Nu ne permitem ani de zile până când virusul va dispărea de la sine”, a completat femeia pentru sursa citată.

În septembrie, în Marea Britanie a început și testarea vaccinului Novavax, care utilizează metoda mai tradițională de injectare a unor proteine virale.

ADVERTISEMENT