Life

O româncă, întoarsă după 20 de ani în țară, a transformat o casă veche dintr-un sat din Neamț într-o casă superbă de locuit. Foto

O româncă s-a întors acasă după ce a stat 20 de ani în Italia la muncă și a transformat o casă veche într-una de vis pentru ea!
04.03.2023 | 16:17
O romanca intoarsa dupa 20 de ani in tara a transformat o casa veche dintrun sat din Neamt intro casa superba de locuit Foto
O româncă a transformat o casă veche dintr-un sat din Neamț. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

O româncă a decis să se întoarcă înapoi acasă după 20 de ani petrecuți în afara granițelor, și a cumpărat o casă veche. Iată cum a transformat casa din Neamț.

O româncă a transformat o casă veche dintr-un sat din Neamț

Eliza este numele femeii care a decis că este momentul să se întoarcă definitiv acasă și să-și ia o casă a ei, pe care a înfrumusețat-o cât de bine a putut.

ADVERTISEMENT

Femeia a cumpărat o casă veche în Filioara, Neamț, pentru a nu da prea mulți bani pe ea și timp de doi ani s-a preocupat pentru a o renova.

Aceasta povestea că totul a început în anul 2020, când și-a dat seama că vrea să treacă la o nouă etapă în viața ei și să aprecieze din nou tot ceea ce există la țară.

ADVERTISEMENT

“Mi-a venit așa să fac o retrospectivă a anilor 2020-2022…Totul a început cu „marea resetare” a sufletului meu care s-a trezit la viața doar prin grație divină și a fost condus către zorii unei noi etape existențiale”, a povestit femeia, pe Facebook.

Chiar și așa, aceasta mărturisit că a trecut prin foarte multe clipe grele, dar s-a bucurat și de lucrurile mici, cum ar fi lemnele care trosneau în sobă și, de asemenea, i-au apărut și multe riduri din cauza supărărilor.

ADVERTISEMENT
Românca și casa ei
Românca și casa ei, înainte și după renovare. Foto Colaj Fanatik / Facebook

De ce greutăți a dat româncă după ce s-a întors acasă

Aceasta a început și construcția unei noi case și a avut multe conflicte cu meseriașii, după cum chiar ea mărturisit. De asemenea, femeia a mai avut un lucru care s-a întâmplat în viața ei, anume a devenit mamă.

Femeia care s-a întors din Italia după 20 de ani a mărturisit că nu regretă acest pas și chiar i-a sfătuit pe cei care ar vrea să se mute din nou la țară să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

΄n doi ani, în satul Filioara, am renovat cât de cât casuța cumpărată, am muncit cât n-am făcut-o în 20 de ani în Italia, m-am spălat la lighean, am ascultat lemnul trosnind în sobă, am tremurat la wc-ul din curte, m-am bucurat, am oftat, m-am enervat, am simțit că plutesc de fericire, m-am prăbușit uneori, dar m-am ridicat, am făcut multe greșeli, am învățat din ele sau poate nu…mi-au apărut multe riduri și fire albe, m-am certat cu meseriașii, am început o casuța nouă, am devenit mamă”, a povestit românca.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink