O româncă, noul DIRECTOR GENERAL adjunct al Comisiei Europene

Ruxandra Draghia-Akli a fost numită miercuri director general adjunct al Direcţiei Generale pentru Cercetare şi Inovare (DG RTD) din cadrul Comisiei Europene, urmând să preia noua funcţie începând cu data de 1 septembrie 2016, informează un comunicat al executivului european.

În cadrul Comisiei Europene, ea ocupă în prezent poziţia de director în Direcţia Sănătate din cadrul DG RTD. Aici, Draghia-Akli conduce o echipă de circa 150 de persoane şi gestionează un buget de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

Draghia-Akli este unul dintre cei patru noi directori generali adjuncţi, alături de Charlina Vitcheva — Centrul Comun de Cercetare (DG JRC), Mario Campolargo — Direcţia Generală Informatică (DG DIGIT) şi Carlos Alegria — Direcţia Generală Interpretare (SCIC).

Potrivit Agerpres, noul director general adjunct are cetăţenie română şi s-a alăturat Comisiei Europene în 2009, în cadrul Direcţiei Generale pentru Cercetare şi Inovare. Anterior, Draghia-Akli a desfăşurat, timp de aproape 20 de ani, o activitate de medic şi cercetător în România, Franţa şi SUA. Ultimul post ocupat, înainte de a-şi începe activitatea în cadrul Comisiei Europene, a fost cel de vicepreşedinte pentru cercetare al unei companii de cercetare din domeniul biotehnologiei.

SURSA: RTV.NET