News

O șalupă a Poliției de Frontieră a sărit în aer la Drobeta-Turnu Severin. Trei oameni au fost răniți, între care doi polițiști

Incident grav la Drobeta-Turnu Severin, acolo unde o șalupă a Poliției de Frontieră a sărit în aer. Trei oameni au fost răniți, între care doi polițiști.
17.05.2023 | 14:44
O salupa a Politiei de Frontiera a sarit in aer la DrobetaTurnu Severin Trei oameni au fost raniti intre care doi politisti
Trei persoane rănite după ce o șalupă a Poliției de Frontieră a sărit în aer. Sursa foto: capturi Facebook/ObservTot / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incident grav la Drobeta-Turnu Severin, județul Mehedinți, acolo unde o șalupă a Poliției de Frontieră a sărit în aer. În urma evenimentului, doi polițiști au fost răniți. Cu răni s-a ales și o a treia persoană.

Trei persoane rănite după ce o șalupă a Poliției de Frontieră a sărit în aer. Două dintre victime, polițiști

Din primele informații, incidentul s-a produs în timp ce ambarcațiunea era alimentată cu combustibil. Persoanele rănite sunt doi angajați ai Poliției de Frontieră și un oficial al portului.

ADVERTISEMENT

Victimele s-au ales cu arsuri la nivelul corpului. Imediat, răniții au fost transportați la spitalul din Drobeta Turnu Severin pentru îngrijiri medicale. În urma acestui eveniment, Poliția de Frontieră desfășoară o anchetă.

”Astăzi, în jurul orei 12,30, una dintre ambarcaţiunile din dotarea Poliţiei de Frontieră, acostată în Portul Drobeta Turnu Severin, a suferit avarii ca urmare a unui incendiu produs la bordul acesteia.

ADVERTISEMENT

Nava urma să se deplaseze către ITPF Giurgiu. Imediat poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate pentru lichidarea incendiului, fiind anunţate şi echipajele ISU Mehedinţi”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, conform News.ro.

Poliția de frontieră, activitate intensă în ultima perioadă. Mină marină depistată, marți, lângă Sulina

A fost un început de săptămână extrem de încărcat pentru angajații Poliției de Frontieră. Marți, 16 mai, aceștia au descoperit pe Marea Neagră, la 7 mile marine est de Sulina, o mină marină.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost sesizați de către o navă comercială cu privire la faptul că la aproximativ 7 mile marine est de localitatea Sulina, pe Marea Neagră, se afla un obiect plutitor asemănător unei mine marine.

Ajunși la locul indicat, angajații Poliției de Frontieră au constatat faptul că este o mină marină, aflată în derivă. Ulterior, mina a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor români, intrând în apele ucrainene.

ADVERTISEMENT

Imediat, conform procedurilor specifice, polițiștii din țara noastră au instituit o zonă de siguranță. S-a asigurat securitatea perimetrală și au fost anunțate autoritățile naționale dar și cele ucrainene cu atribuții în domeniu.

ADVERTISEMENT