News

O săptămână pe şezlong la Mamaia costă cât o lună de chirie în București. Turiştii sunt îngroziţi: ”E expresia lăcomiei și a disperării”

Explozie de prețuri pe litoral: o săptămână pe șezlong la Mamaia costă cât o lună de chirie în București. Turiștii sunt îngroziți.
04.07.2023 | 18:02
O saptamana pe sezlong la Mamaia costa cat o luna de chirie in Bucuresti Turistii sunt ingroziti E expresia lacomiei si a disperarii
Prețuri exorbitante cerute pentru un șezlong la Mamaia. Turiștii sunt îngroziți. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Deloc surprinzător, Mamaia rămâne și în 2023 ”campioană” la tarifele pentru produse și servicii. Un șezlong în această stațiune a ajuns la prețuri cu adevărat exorbitante.

Prețuri exorbitante cerute pentru un șezlong la Mamaia. Turiștii sunt îngroziți

În preajma vârfului sezonului estival, turiștii se plâng de prețurile uriașe cerute în unele zone ale litoralului românesc. În acest an, Mamaia rămâne cea mai scumpă staţiune. Nici la Năvodari lucrurile nu sunt diferite.

ADVERTISEMENT

Turiștii se plâng deja că prețurile pe plajele din Mamaia sau din Năvodari au ajuns să coste mai mult decât în stațiunile de pe Coasta de Azur. Un expert în turism a dezvăluit că românii au ajuns să achite și 200 de lei pe zi pentru un șezlong.

Sunt prețuri care nu se găsesc nici pe plajele din Italia. Specialistul a avertizat că litoralul românesc este în colaps din această cauză, iar 2023 va fi cel mai ”prost an al turismului românesc”.

ADVERTISEMENT

Nu seamănă izbitor, deja i-am depășit (n.r. pe cei din Vest). În Mamaia sunt situații în care un șezlong costă undeva la 40 de euro pe zi, echivalent. Suntem la 200 de lei pe zi un șezlong. În Italia, rar se întâmplă să sară 25 de euro un șezlong. Probabil în zonele foarte aglomerate avem situații de genul acesta.

În momentul de față litoralul românesc este în pragul colapsului pentru că cei de pe litoral nu au învățat nici cea mai mică lecție din dezastrul pe care l-au trăit anul trecut.

ADVERTISEMENT

A fost cel mai prost an al turismului românesc de pe litoral, exceptând perioada de pandemie. 2023 cu siguranță îl va doborâ. Litoralul românesc va fi preponderent gol. Deja hotelierii sau asociațiile turistice de pe litoral au început să mintă”, a afirmat Cristian Pitulice, consultant în turism, la B1TV.

Prețurile uriașe de pe litoral: ”Expresie a lăcomiei și a disperării”

Același consultant în turism a mai punctat faptul că deși sunt și restaurante cu prețuri decente, foarte multe anomalii apar în Mamaia și în Năvodari. ”Este expresia lăcomiei și a disperării, pentru că acolo se duc la japcă deja.

ADVERTISEMENT

Oamenii ăia s-au umplut de bani o dată și cu asta basta. Pe litoral sunt în continuare suficient de multe restaurante și baruri care au niște tarife decente, preponderent în partea de sud a litoralului. Dar sunt câteva puncte, mai ales în Mamaia și Năvodari unde lucrurile sunt razna”, a mai subliniat Pitulice la postul de știri citat.

În 2022, tot Mamaia a fost lider în ceea ce privește prețurile mari la produsele sau serviciile pentru turiști. Atunci, un șezlong putea fi închiriat pentru sume între 50 şi 100 de lei.

ADVERTISEMENT