O școală a organizat ore cu prezență fizică, deși era scenariu roșu. S-a deschis dosar penal

Adrian Baciu   
în HotNews
05/11/2020, 18:01
O școală a organizat ore cu prezență fizică, deși era scenariu roșu. S-a deschis dosar penal
O școală a organizat ore cu prezență fizică, deși era scenariu roșu. S-a deschis dosar penal. Sursa foto: hepta.ro

O școală din România s-a ales cu dosar penal după ce a organizat ore cu prezență fizică a elevilor în scenariu roșu, declarat de autorități după intensificarea crizei COVID-19.

În cursul zilei de joi, 5 noiembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea A anunțat că a declanșat cercetări penale cu privire la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce au găsit mai mulți elevi și profesori în sălile de clase ale unei școli private din municipiu.

Dat fiind numărul mare de bolnavi de coronavirus, Oradea este în scenariul roșu de mai multe zile, ceea ce înseamnă că toate unitățile de învățământ din municipiu sunt închise, iar cursurile pot continua doar online.

Dosar penal pentru o școală din România care a organizat ore cu prezență fizică în scenariul roșu

Procurorii din Oradea au deschis dosar penal pentru o unitate de învățământ din oraș după ce au constat că în interiorul acesteia s-au ținut cursuri cu prezența fizică a copiilor.

Unitatea educațională în cauză este Internațional School Oradea, o școală privată din oraș, acolo unde s-au încălcat toate prevederile autorităților.

În data de 3 noiembrie 2020, la unitatea de învăţământ International School of Oradea, cu sediul în municipiul Oradea, str. Armatei Române nr. 1F, nu au fost respectate prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bihor din 27.10.2020, în sensul că au fost organizate cursuri prin prezenţa fizică a elevilor în unitatea de învăţământ”, se arată în comunicatul Biroului de presă al parchetului.

Copii de la 3 la 9 ani, prezenți la ore în plin scenariu roșu

Ajunși la școala privată din Oradea, procurorii au găsit în clase 32 de elevi cu vârste între 3 şi 9 ani, dar şi 12 angajaţi ai unităţii şcolare.

Conform EBihoreanul, oamenii legii au încercat să afle ce anume făceau elevii la şcoală şi de ce ISO nu a adoptat învăţământul de la distanţă, asemenea şcolilor publice, însă directorul Ahmet Dundar nu a răspuns apelului telefonic.

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis închiderea tuturor școlilor și grădinițelor începând din 27 octombrie în Oradea, după ce rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori.

Virgil Blage, şeful Inspectoratului Școlar Județean Bihor, declara pe 26 octombrie pentru sursa citată că “în conformitate cu Hotărârea CJSU de azi, de marţi toate unităţile de învăţământ din Oradea intră în online, în scenariul roşu“.

Închide ×