ADVERTISEMENT
News

O şcoala din Bucureşti a trecut peste noapte în scenariul roşu. Cum s-a ajuns în această situaţie

Autor: Robert Cristea | 09.09.2020 | 12:20
O şcoala din Bucureşti a trecut peste noapte în scenariul roşu. Cum s-a ajuns în această situaţie
Un cadru didactic și-a pierdut locul de muncă fiindcă a refuzat să predea online. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

O școală din București va începe cursurile în scenariul roșu, după ce mai multe cadre didactice au fost depistate cu noul coronavirus. Printre cei infectați se află și directoarea unității de învățământ.

ADVERTISEMENT

Este vorba de școala numărul 146. Decizia radicală a fost luată din cauza numărului mare de persoane deja depistate pozitiv. Doi părinți, membri în Consiliul de Administrație, au luat la rândul lor COVID-19, după ce au participat recent la o întrunire.

În scenariul roșu şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online. Ieri, Direcția de Sănătate Publică a prezentat o listă cu 43 de localități care se află într-o astfel de situație. 410 localități sunt în scenariul galben, în care învățământul va fi făcut în sistem hibrid, și 2728 de localități intră în scenariul verde.

ADVERTISEMENT

Primul scenariu roșu în București. O școală din capitală se închide

În funcție de numărul de cazuri întregistrate în București, Ministerul Sănătății a împărțit momentan capitala în două scenarii. Astfel sectoarele 1,2 și 6 se încadrează la scenariul galben, iar sectoarele 3,4 și 5 intră în scenariul verde.

”Consiliile de Adminstraţie ale unităţilor de învăţământ vor tra”nsmite Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până la data de 08.09.2020.

ADVERTISEMENT

Propunerile unităţilor de învăţământ avizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucucreşti şi de Direcţia de Sănătate Publică vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până la data de 10.09.2020”, potrivit Ordinului comun MEC/MS

Scenariul verde este cel mai optimist în care toți elevii și preșcolarii vor fi prezenți în unitățile de învățământ, în timp ce scenariul roșu este cel mai alarmant în condițiile în care școala se închide și copiii vor învăța online. Începerea anului școlar propune o dilemă fundamentală după ce ministrul Sănătății a anunțat că luna septembrie va fi una cu multe infectări cu COVID-19 în România.

ADVERTISEMENT

“Septembrie este o lună în care vom simți o creștere de la o zi la alta. Am avut la începutul lunii redeschiderea restaurantelor, vom avea redeschiderea școlilor și grădinițelor și la finalul lunii alegerile locale. Vă dați seama că toate sunt situații care contribuie la creșterea riscului epidemiolog, dar sper să putem face față și să rămânem pe același platou.

Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă. În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a afirmat Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!