ADVERTISEMENT
News

O școală din România a devenit ”smart”. E dotată cu un sistem inteligent care semnalizează dacă un elev lipsește sau nu poartă mască

Autor: Robert Cristea | 10.09.2020 | 19:28
O școală din România a devenit ”smart”. E dotată cu un sistem inteligent care semnalizează dacă un elev lipsește sau nu poartă mască
O școală din România a devenit ”smart”. E dotată cu un sistem inteligent care semnalizează dacă un elev lipsește sau nu poartă mască. Sursa Foto: Facebook

Singura şcoală din comuna Ciugud și-a făcut temele și e pregătită pentru viitor. Unitatea a devenit ”smart” , după ce a fost dotată cu un sistem inteligent, care are multe funcții importante pentru aceste vremuri dificile.

ADVERTISEMENT

Sistemul smart instalat în școala din Ciugud permite recunoaşterea facială a elevilor şi profesorilor. În plus, poate semnaliza dacă aceştia poartă mască și poate să ia temperatura copiilor printr-un termometru contactless.

Gata și cu chiulul! Sistemul semnalează dacă un elev lipseşte. Astfel, conducerea unităţii  poate să contacteze imediat familia pentru a vedea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Școala din Ciugud e echipată cu un sistem inteligent

”Scenariile pe care le-am pregătit presupun măsuri serioase pentru siguranţa copiilor şi o să vă dau câteva exemple. Am pregătit toate clasele şi le-am dezinfectat, de asemenea am pregătit pentru accesul în şcoală un sistem inteligent care detectează temperatura copiilor dar şi dacă aceştia au sau nu au mască. Într-un mod jucăuş li se spune să îşi pună masca.

În spaţiile publice vom avea dispozitive speciale medicale pentru purificarea şi dezinfectarea aerului. Este vorba despre un dispozitiv românesc, suntem prima instituţie publică din România care folosim şi testăm aceste dispozitive care au autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii”, spune Dan Lungu, purtător de cuvânt al Primăriei Ciugud.

ADVERTISEMENT

Împreună cu UNICEF Romania, autorităţile locale au pregătit un ghid de buzunar prin care copiii vor învăţa cum să se protejeze de coronavirus.

”S-au luat măsuri speciale şi pentru transportul copiilor, astfel încât să existe distanţare socială între ei şi tot ce presupune siguranţa lor. Cadrele didactice din, dar şi personalul auxiliar se vor testa în cursul zilelor următoare, astfel încât să fim siguri că vin la şcoală sănătoşi.

ADVERTISEMENT

În completarea acestor măsuri, am conceput o campanie de informare a părinţilor. Sistemul acesta inteligent ne permite ca în timp real, în momentul în care s-a făcut accesul tuturor copiilor în şcoală, dacă un copil lipseşte, să fie emisă o alarmă la directorul şcolii care în maximu, 10 minute ia legătura cu familia”, afirmă reprezentantul administraţiei locale.

Primăria Ciugud a cheltuit 1 milion de euro pentru a realiza toate aceste investiţii în sistemul local de învăţământ.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!