Sport

O scrisoare pierdută pe rețelele de socializare: Lewandowski ar urma să câștige Balonul de Aur 2021!

Ceremonia de decernare a Balonului de Aur 2021 va avea loc pe data de 29 noiembrie, în cazul unei ceremonii care va avea loc la Paris.
27.10.2021 | 15:05
O scrisoare pierduta pe retelele de socializare Lewandowski ar urma sa castige Balonul de Aur 2021
ADVERTISEMENT

La cea de-a 65-a ediţie, lupta pentru trofeu este foarte strânsă, favoriți fiind argentinianul Lionel Messi (PSG), polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), francezul Karim Benzema (PSG), italianul Jorginho (Chelsea), francezul N’Golo Kante (Chelsea) sau egipteanul Mohammed Salah (Liverpool).

Balonul de Aur va fi decernat la Paris, pe 29 noiembrie

180 de jurnaliști internaționali au participat la propunerile pentru fotbaliștii care rămân în cursă pentru a câștiga Balonul de Aur, iar lista celor 30 de nominalizați a fost făcută publică pe 8 octombrie de către revista franceză France Football, care va decerna și trofeul.

ADVERTISEMENT

Gala va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, dar numele câștigătorului ar fi apărut, deja, din greşeală, pe internet, dacă ar fi să luăm de bună o fotografie care circulă pe rețelele de socializare.

Procedura de desemnare a câștigătorului este simplă: toți selecționerii și căpitanii echipelor naționale din întreaga lume și-au exprimat opțiunile, au trimis voturile lor la redacția France Football, iar acolo s-a făcut numărătoarea.

ADVERTISEMENT
Balonul de Aur 2020 nu s-a dat din cauza pandemiei
Balonul de Aur 2020 nu s-a dat din cauza pandemiei

Podiumul ediției din acest an al Balonului de Aur 2021 ar fi completat de Messi și Benzema

Votul s-ar fi încheiat pe 25 octombrie şi pe primul loc s-a situat Robert Lewandowski. Podiumul este completat de Messi şi Benzema, în timp ce Jorginho este doar pe locul 5. Ca simplă informație, potrivit acestei liste, Cristiano Ronaldo a prins abia poziţia cu numărul 9.

Ultimul câștigător al trofeului este Lionel Messi, în 2019, argentinianul fiind fotbalistul cu cele mai multe astfel de distincții, șase. Cristiano Ronaldo a obținut de cinci ori distincția, ultima oară în 2017.

ADVERTISEMENT

Ediția din acest an i-ar putea consolida lui Messi poziția de lider, având în vedere că a câștigat, pentru prima dată în carieră, un trofeu alături de naționala Argentinei: Copa America, după 1-0 cu Brazilia în finala jucată chiar pe terenul acesteia.

Italianul Jorginho a câștigat în 2021 două trofee europene

Printre favoriți se află și Jorginho, câștigător în acest an al Ligii Campionilor cu echipa engleză Chelsea. „Eu zic să nu vă mai faceți calcule, Jorginho câștigă detașat. Tu crezi că accidental apărea în primii cinci? A câștigat Champions League și a fost campion european, deci n-are cine să-l bată anul ăsta pe Jorginho, n-ai cum.

ADVERTISEMENT

Jorginho are un rol foarte important la Chelsea și la naționala Italiei. Apoi, pe locul 2, Lewandowski și apoi Benzema. Dacă era anul trecut, n-avem niciun dubiu, Lewandowski câștiga Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Te așteptai vreodată ca Modric să câștige Balonul de Aur? A jucat finala Campionatului Mondial și a câștigat Champions League cu Real Madrid. De ce să nu fie normal? A fost un jucător senzațional pentru Real Madrid și Croația. Dacă vrei să facem și un pariu, eu îl aleg pe Jorginho”, a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Fotbal European, de la Digi Sport.

Trofeul nu s-a decernat anul trecut, din cauza pandemiei, iar Lewandowski și-a manifestat nemulțumirea: „Am câștigat tot ce se putea cu Bayern. În toate competițiile: Bundesliga, Cupa Germaniei și Champions League. Am fost golgheter. Înțeleg că poate unii jucători au avut o presiune mai mare. Dar nu e ca și cum fiecare fotbalist ar câștiga”.