Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

O senatoare din România apără ultrașii reținuți de autoritățile germane la EURO 2024: „Sper ca FRF să nu fie implicată în această operațiune scandaloasă”

Senatoarea Laura Moagher s-a dus la Ambasada Germaniei pentru a clarifica cazurile de ultrași arestați și trimiși înapoi în țară înaintea meciului României cu Ucraina la EURO 2024.
21.06.2024 | 07:00
O senatoare din Romania apara ultrasii retinuti de autoritatile germane la EURO 2024 Sper ca FRF sa nu fie implicata in aceasta operatiune scandaloasa
O senatoare apără ultrașii reținuți de autoritățile germane la EURO 2024. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Senatoarea Laura Moagher s-a văzut nevoită să meargă la Ambasada Germaniei pentru a se afla „adevărul” în cazul suporterilor români reținuți înaintea meciului României de la EURO 2024. Oficiala statului român a depus deja o inițiativă parlamentară de modificare a Legii 4, legea lui Mitică Dragomir, cum este numită această lege.

O senatoare a mers la Ambasada Germaniei pentru a cere explicații în cazul unor ultrași arestați la EURO 2024: „Sper ca FRF să nu fie implicată în această operațiune scandaloasă”

Laura Moagher este Secretar al Comisiei Juridice din Senat, iar după ce informația că mai mulți ultrași români au acuzat abuzuri din partea autorităților germane, a încercat să facă „dreptate”. Ultrașii reținuti de poliția germană au fost trimiși înapoi în țară.

ADVERTISEMENT

Senatoarea a cerut explicații din partea Federației Române de Fotbal și din partea Jandarmeriei, fanii reținuți susținând că reținerea din partea nemților nu a fost deloc întâmplătoare.

„O sa cer explicatii si sper ca Federația Română de Fotbal și Jandarmeria sa nu fie implicate în această operațiune scandaloasă. Într-o Europă plină de probleme reale și de criminalitate, autoritățile noastre se preocupă să își demonstreze „eroismul” prin persecutarea suporterilor noștri, etichetându-i drept „extremiști” și „persoane periculoase”. Este o rușine națională și o insultă, aduse tuturor celor care trăiesc și respiră pentru culorile tricolore”, a scris Laura Moagher pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

Laura Moagher acuză autorițățile germane de încălcare a drepturilor de „libertate de mișcare și respect pentru drepturile fundamentale”.

„Acești suporteri au cheltuit sume considerabile pentru bilete, transport și cazare, toate fiind anulate de un tratament injust și disproporționat.În timp ce alte grupuri de suporteri din România se află în Germania fără probleme, alți suporteri români au fost ținta unor acte de discriminare flagrantă. Această situație ridică mari semne de întrebare privind aplicarea imparțială a legii și respectarea drepturilor cetățenilor noștri.Este inadmisibil ca în Uniunea Europeană, unde principiile de libertate de mișcare și respect pentru drepturile fundamentale sunt esențiale, să asistăm la astfel de abuzuri. Acțiunile autorităților germane reprezintă o gravă încălcare a acestor principii și trebuie să fie sancționate corespunzător”, a completat pe Facebook Laura Moagher.

ADVERTISEMENT

Ultrașii români acuză abuzuri din partea autorităților germane înainte de meciul cu Ucraina

Ultrașii români acuză abuzuri din partea autorităților germane la sosirea lor în țara unde se desfășoară Campionatul European. Mai mulți suporteri s-au plâns din cauza controalelor foarte stricte, ajungându-se chiar la rețineri din partea Interpolului, așa cum susțin ei.

”La punctul de control din aeroportul Munich suntem trași pe dreapta pentru un control amănunțit. Sosesc cei de la Interpol și mă învită la o plimbare, iar cu prilejul ocaziei îmi interzic intrarea în Germania pe următoarele motive: -dețin materiale (n.r eșarfă, tricou) cu numele unui grup cunoscut ca fiind foarte periculos și pentru că am haine care sunt purtate de persoanele extrem de rasiste”, s-a arătat în postarea unui ultras deplasat în Germania.

ADVERTISEMENT

O pagină dedicată ultrașilor a acuzat Federația Română de Fotbal de complicitate, pagina susținând că mai multe persoane ce fac parte din fenomenul „ultras” din țară au fost reținute și trimise acasă (n.r în România) pe niște motive „absurde”, așa cum susțin ei.

„Federația Română de Fotbal și Jandarmeria i-au vândut pe ultrașii din peluza naționalei”, au fost acuzele aduse de pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT
7.20 este cota BETANO ca România să câștige în fața Belgiei
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”