News

O singură elevă din Buzău a obținut 10 la Bacalaureat şi îţi doreşte să studieze în ţară: „Vreau să dau la Academia de Poliţie!”

O singură notă de 10 la Bacalaureat, în Buzău. Tânăra care a obținut-o vrea să rămână în țară și să studieze la Academia de Poliție.
05.07.2021 | 17:16
O singura eleva din Buzau a obtinut 10 la Bacalaureat si iti doreste sa studieze in tara Vreau sa dau la Academia de Politie
O sigură elevă din Buzău a obținut 10 la Bacalaureat şi îţi doreşte să studieze în ţară: „Vreau să dau la Academia de Poliţie!" Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Andreea Teodora Şerban este singurul elev din județul Buzău care a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat. Tânăra a declarat că nu se gândește să părăsească România.

Aceasta a absolvit Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, liceu unde promovabilitatea a fost de 100%. Pe viitor, își dorește să îmbrace uniforma de polițist.

ADVERTISEMENT

O sigură elevă din Buzău a obținut 10 la Bacalaureat şi îţi doreşte să studieze în ţară: „Vreau să dau la Academia de Poliţie!”

Andreea Teodora Şerban a explicat că nu s-a pregătit în mod deosebit pentru examen. Ea a precizat că a învățat în momentul în care materia a fost predată, astfel încât a avut nevoie doar să recapituleze înainte de Bacalaureat.

„Am învăţat de fiecare dată când profesorii mi-au predat lecţiile din programă şi nu am lăsat să se acumuleze materia, pentru că ştiam că va fi foarte greu. Clasa a XII-a am terminat-o cu media  9,97,” a spus ea, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

„Examenul mi s-a părut accesibil în primul rând. Sigur s-au putut lua note de trecere. La istorie mi s-a părut un pic mai greu la bacalaureat decât la simulare, dar a fost accesibil. Se putea şi mai uşor, dar şi mai greu,” a adăugat.

Teodora spune că nu s-a gândit să studieze în străinătate. Ea a explicat că își dorește să devină polițist: „uitându-mă pe lista cu facultăţile din România, pentru că nu am vrut să optez pentru o facultate în afara ţării, Academia de Poliţie mi s-a părut foarte potrivită pentru mine”.

ADVERTISEMENT

„Vreau să dau la Academia de Poliţie şi nu am altă opţiune. Îmi plac foarte mult ordinea şi uniforma. Şi la şcoală am purtat cu drag orice uniformă,” a adăugat.

Cum s-a descurcat cu cursurile ținute în pandemie

Tânăra a povestit că avut mult sprijin din partea profesorilor. Aceștia din urmă s-au străduit ca elevilor să le fie cât mai ușor, iar diferența nu a fost majoră față de cursurile cu prezență fizică.

ADVERTISEMENT

În plus, tânăra a precizat că au fost discipline care i-au permis să aloce mai mult timp pentru studiul materiei mai importante: „ultimul an a fost un pic mai altfel, însă profesorii mei şi-au dat silinţa şi nu am simţit diferenţa între online şi fizic. Singura diferenţă a fost că la anumite ore am putut să învăţ mai mult pentru ce aveam eu nevoie”.

„A fost un pic mai greu că am fost ba online, ba fizic, însă profesorii au fost de partea noastră iar la final ne-au mulţumit şi nouă pentru că am fost receptivi şi am răspuns la fiecare oră,” a adăugat.

În Buzău, în 2021 a fost o singură medie de 10 la Bacalaureat. Anul trecut, șase elevi au obținut nota maximă. În schimb, rata de promovabilitate este mai ridicată,  75% faţă de 66,7% în 2020.

ADVERTISEMENT