News

O soacră din Alba a cerut ordin de protecție împotriva norei. ”M-a agresat și mă amenință tot timpul cu moartea”

Sătulă de amenințări și agresiuni, o femeie din județul Alba a obținut un ordin de protecție față de nora sa pe care a evacuat-o din locuință.
06.02.2023 | 17:53
O soacra din Alba a cerut ordin de protectie impotriva norei Ma agresat si ma ameninta tot timpul cu moartea
Femeia a obținut un ordin de protecție pentru 30 de zile Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Femeia din satul Cionești, comuna Albac, județul Alba, a obținut ordin de protecție pentru o lună de zile, după ce a fost agresată de mai multe ori de către soția fiului său.

Ordin de protecție împotriva norei

Victima, Dorina H., sătulă să fie agresată și amenințată de nora sa, Ileana H., care este și consumatoare de alcool, a depus o plângere la poliție și a cerut emiterea unui ordin de protecție la instanța de judecată.

ADVERTISEMENT

Potrivit documentelor depuse în instanță, soacra a cerut ca nora sa să fie evacuată din locuință pe o perioadă de șase luni și să fie obligată să păstreze o distanță de 50 de metri față de ea și de locuință, relatează Adevărul.

În fața instanței, pârâta a declarat că se ceartă cu soțul ei, și nu cu soacra. „Au fost incidente izolate, nu i-am pus viaţa în pericol şi la ultimul incident nu a fost niciun martor, probabil să fie o înscenare pe baza neînţelegerilor”, a declarat Ileana H., în încercarea de a obține respingerea ordinului de protecție.

ADVERTISEMENT

Aceasta și-a mai motivat solicitarea prin faptul că are un copil mic de care nu se mai poate ocupa dacă este evacuată din locuință.

În motivarea solicitării sale, soacra a declarat instanței că nu este vorba despre incidente izolate și că au existat chiar manifestări de violenţă fizică. „Martorii confirmă că m-a agresat şi mă ameninţă tot timpul cu moartea”, a afirmat femeia.

ADVERTISEMENT

Răbdarea reclamantei a ajuns la limită în data de 8 ianuarie 2023, când a avut loc ultimul incident, ceea ce a detrminat-o ca o zi mai târziu să depună cererea de emitere a ordinului de protecție la Judecătoria Câmpeni.

Nora s-a ales și cu dosar penal

„În timp ce se afla în locuinţa comună, respectiv în bucătărie şi, aflându-se într-o oarecare stare de ebrietate, a agresat-o pe reclamantă, lovind-o cu pumnul în zona antebraţului.

ADVERTISEMENT

Agresoarea mai pleacă uneori de acasă şi când revine se dedă la acte de violenţă nu numai faţă de reclamantă ci şi faţă de restul familiei.

Uneori, îi pune în vedere să părăsească locuinţa, ameninţând-o cu bătaia, fapt ce i-a determinat o stare de temere pentru că în orice moment nu ştie ce se poate întâmpla, prin urmare nu are nicio siguranţă în casă şi se simte ameninţată”, se precizează în hotărârea instanței, din 26 ianuarie 2023, cu referire la acțiunile violente ale norei.

În urma plângerii depuse de către soacră, poliția a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violenţă în familie.

ADVERTISEMENT