News

O șoferiță din București și-a recuperat permisul în instanță. Ce a scris la capitolul mențiuni din procesul-verbal

23.06.2020 | 14:56
O soferita din Bucuresti sia recuperat permisul in instanta Ce a scris la capitolul mentiuni din procesulverbal
ADVERTISEMENT

O șoferiță din București și-a recuperat permisul de conducere după un apel în instanță la o decizie pe care a considerat-o înjustă.

În 2019, aceasta fusese lăsată fără permis de polițiști, acuzată fiind că a trecut pe roșu.

ADVERTISEMENT

Norocul și perseverența i-au surâs la tribunal, acolo unde aceasta a întors o decizie dată de instanță în primă fază.

O șoferiță din București și-a recuperat permisul auto la tribunal

În luna iunie a anului trecut, o șoferiță din Capitală a primit o dublă sancțiune din partea poliției rutiere: a fost amendată cu 725 de lei şi lăsată fără permis pentru 30 de zile pentru că a trecut pe roșu în zona Arcului de Triumf.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a rămas impasibilă la decizie și a contestat amenda în instanță, susținând că fapta pentru care a fost amendată nu există.

Într-o primă fază a procesului, aceasta nu a avut câștig de cauză. Prima fază a procesului de anulare a sancțiunii s-a judecat la Judecătoria Sectorului 1, unde cererea șoferiței a fost respinsă.

ADVERTISEMENT

Apelul a transformat-o din pieton în șofer

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Tribunalul București. Bucurie pentru pentru șoferiță după apel. Judecătorii de aici au anulat procesul-verbal arătând că din moment ce șoferița a scris la ”menţiuni” că ”nu este de acord”, sarcina de a dovedi comiterea faptei îi revenea poliţistului, scrie Adevărul.

”Tribunalul apreciază că prima instanţă nu a dat eficienţă prezumţiei de nevinovăţie prevazută de art.6 din CEDO. Tribunalul reţine, pe de o parte, că fapta a fost constatată de către agentul de poliţie în mod direct, iar, pe de altă parte, că încă din momentul întocmirii procesului-verbal petenta a contestat fapta prin obiecţiunile formulate.

ADVERTISEMENT

Tribunalul apreciază că în situaţia în care persoana sancţionată contestă pe loc procesul-verbal, revine agentului constatator obligaţia unui minim probatoriu în susţinerea actului constatator al contravenţiei”, se arată în sentinţa prin care procesul-verbal a fost anulat și carnetul returnat.

ADVERTISEMENT