News

O stewardesă de 23 de ani ar putea fi executată în Arabia Saudită. Ce s-a găsit asupra tinerei din Italia

Ilaria De Rosa, o stewardesă de 23 de ani, ar putea fi executată în Arabia Saudită. Ce s-a găsit asupra tinerei din Italia în timp ce se afla în Jeddah.
23.05.2023 | 23:09
O stewardesa de 23 de ani ar putea fi executata in Arabia Saudita Ce sa gasit asupra tinerei din Italia
O italiancă de 23 de ani, stewardesă de meserie, riscă să fie executată în Arabia Saudită. Sursa foto: Corriere del Veneto / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O stewardesă de 23 de ani, de origine din Italia, ar putea fi executată în Arabia Saudită. Tânăra se află după gratii încă din 4 mai după ce asupra sa ar fi fost găsite substanțe interzise.

O italiancă de 23 de ani, stewardesă de meserie, riscă să fie executată în Arabia Saudită

Coșmarul Ilariei De Rosa a început cu puțin mai puțin de trei săptămâni în urmă. Ea petrecea cu câțiva prieteni tunisieni pe o plajă din Jeddah. La un moment dat, petrecăreții au fost vizitați de agenți de la poliția locală.

ADVERTISEMENT

Asupra însoțitoarei de bord de la compania aeriană lituaniană Avion Express s-ar fi găsit droguri. Ilaria a fost arestată și plasă într-o închisoare aflată la 45 de kilometri de Jeddah.

Nu se știe momentan cu exactitate dacă ea este acuzată de deținere sau trafic de droguri. Oricum, în ambele cazuri legislația statului saudit este extrem de severă și merge până la pedeapsa cu moartea, scrie Corriere del Veneto.

ADVERTISEMENT

Disperați, părinții Ilariei, care vine din micul oraș italian Resana din provincia Treviso, spun că nu mai știu nimic de ea de pe 6 mai. Ei sunt îngrijorați și vor să-și știe copilul în siguranță, având în vedere sentințele aspre care includ pedeapsa cu moartea în țara din Orientul Mijlociu, pentru astfel de infracțiuni.

Presa italiană mai scrie că Ilaria a contestat orice acuzație privind consumul sau deținerea de droguri. Ea a negat și consumul de băuturi alcoolice. În cele din urmă, tânăra a susținut că în urma interogatoriului a semnat un document neprecizat în limba arabă, despre care nu cunoaște conținutul.

ADVERTISEMENT

Ministrul de externe de la Roma intervine în acest caz

Cazul tinerei stewardese capătă nuanțe diplomatice. ”Ilaria e bine”. Este declarația făcută luni, 22 mai, de consulul general al Italiei în Arabia Saudită, Leonardo Maria Costa. Acesta a vizitat-o ​​pe fată, într-o celulă din Jeddah, pe malul Mării Roșii.

În acest caz se implică și ministrul de externe italian, Antonio Tajani. Acesta va media pentru tânără, încercând să împiedice o posibilă execuție. La finalul vizitei sale la închisoare, consulului italia a vorbit despre starea tinerei. Acesta spune că Ilaria este ”zguduită, dar în stare fizică și psihică bună”.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, și procuratura de stat de la Roma, care se ocupă de cazuri de cetățeni italieni arestați în străinătate, este în contact permanent cu procurorul din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT
Tags: