ADVERTISEMENT
News

O străbunică, erou printre protestatarii din Belarus! Femeia nu vrea să mai audă de Lukașenko

Autor: Alexandru Năstase | 04.09.2020 | 18:19
O străbunică, erou printre protestatarii din Belarus! Femeia nu vrea să mai audă de Lukașenko
Femeia s-a contrat cu forțele de ordine. Sursa foto - bbc.com

O străbunică a ajuns erou printre protestatarii din Belarus! În timp ce oamenii sunt în stradă pentru a patra săptămână la rând, femeia în vârstă de 73 de ani s-a transformat într-un adevărat simbol pentru manifestanți.

ADVERTISEMENT

Nina Bahinskaya a devenit o senzație pe internet după ce au apărut videoclipuri despre confruntările sale cu polițiștii aflați pe stradă.

Vă readucem aminte că Berasului a fost cuprins de proteste în masă de la alegerile din 9 august, despre care se crede că au fost trucate.

ADVERTISEMENT

Cum se luptă o femeie de 73 de ani cu sistemul din Belarus

Președintele Alexander Lukașenko, care se află la putere de 26 de ani, a declarat că nu are intenția de a demisiona și neagă frauda electorală.

Între timp, Aleksandr Lukaşenko a evocat ideea unui referendum constituţional în vederea calmării vastei contestări fără precedent care-l vizează, însă fără să precizeze modalităţile, calendarul sau conţinutul acesteia.

ADVERTISEMENT

Opoziţia a adunat ultima oară în stradă la Minsk zeci de mii de susţinători. Potrivit lui Lukaşenko, ”specialişti”, inclusiv judecători de la Curtea Supremă lucrează la o revizuire a Legii fundamentale, care să fie supusă apoi ”unui refrendum”.

”Aş vrea ca aceste schimbări să ne facă societatea să meargă înainte. Noi vom insista asupra acestor schimbări şi vom propune asemenea schimbări poporului nostru”, a declarat Lukaşenko într-o reuniune de lucru.

ADVERTISEMENT

Preşedintele belarus nu a oferit vreun detaliu despre acest proiect de revizuire constituţională, pe care l-a evocat deja în trecut şi pe care Moscova l-a catalogat drept o pistă promiţătoare în vederea unei ieşiri din criză.

Lukaşenko a recunoscut că Belarusul a reacţionat printr-un ”sistem cumva autoritar” şi a evocat o posibilă reformă judiciară.

ADVERTISEMENT

El consideră că este vorba despre faptul de a se asigura că ”sistemul funcţionează fără ca el să fie legat de un individ, inclusiv Lukaşenko”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!