Fotbal intern

O stradă din Craiova își schimbă numele în Ilie Balaci! O mie de oameni trebuie să-și modifice actele de identitate

29.11.2018 | 12:02
O strada din Craiova isi schimba numele in Ilie Balaci O mie de oameni trebuie sasi modifice actele de identitate

O stradă din Craiova își schimbă numele în Ilie Balaci, mai exact o porțiune din actualul bulevard Știrbei Vodă! Primăria orașului este cea care a decis modificarea „în semn de recunoaștere a meritelor deosebite și a ceea ce a însemnat Ilie Balaci pentru fotbalul craiovean. Totodată, bulevardul Știrbei Vodă este legat de stadionul Ion Oblemenco, pe care Craiova Maxima a obținut cele mai mari performanțe sportive și pe care ieșeau să sărbatorească, după fiecare meci“, au precizat factorii de decizie în documentaţia pe care au trimis-o Consiliului Local.

O mie de oameni sunt afectați de această modificare. Astfel, craiovenii care locuiesc chiar în tronsonul vizat trebuie să-şi schimbe actele de identitate odată cu intrarea în vigoare a hotărârii de consiliu. Mai mult de atât, proprietățile private, cât și imobilele, terenurile și/sau construcțiile aflate în proprietate publică care se regăsesc în acea zonă trebuie să-și schimbe și ele practic adresa. Primăria va suporta toate cheltuielile de la bugetul local pentru a preîntâmpina eventualele nemulțumiri ale locuitorilor vizați de schimbare.

O stradă din Craiova își schimbă numele în Ilie Balaci! Familia lui Balaci la priveghi
Familia lui Ilie Balaci la priveghiului fostului jucător

O stradă din Craiova își schimbă numele în Ilie Balaci!

Ilie Balaci a încetat din viață la doar 62 de ani în urma unui infarct miocardic. Poreclit „minunea blondă”, Balaci a fost considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din România și a fost așezat într-o galerie selectă alături de Nicolae Dobrin și Gheorghe Hagi. A luat în doi ani la rând titlul de cel mai bun fotbalist din Liga 1 Betano, în 1981 și 1982, perioadă în care evolua pentru Universitatea Craiova. Balaci a fost la un pas să ajungă în finala Cupei UEFA, dar până la urmă a fost eliminat alături de olteni în penultimul act al competiției. Ilie Balaci a primit în 2002 titlul de „cetățean de onoare al Craiovei”  în semn de recunoaștere pentru tot ce a făcut pentru fotbalul din oraș.

  • 84 de goluri a marcat Ilie Balaci în întreaga carieră
Tags: