News

O studentă a mers cu trenul 14 ore ca să voteze la alegerile locale 2024, dar nu a putut vota: “Mi-au spus că nu sunt listele conforme și nu am de ales!”

O studentă a vrut să voteze la alegerile locale 2024, însă a constatat că nu poate. A mers 14 ore cu trenul până în localitatea de domiciliu.
09.06.2024 | 13:21
O studenta a mers cu trenul 14 ore ca sa voteze la alegerile locale 2024 dar nu a putut vota Miau spus ca nu sunt listele conforme si nu am de ales
O studentă a mers cu trenul 14 ore ca să voteze la alegerile locale 2024, dar nu a putut vota
ADVERTISEMENT

O studentă din Cluj-Napoca, care a vrut să voteze la alegerile locale 2024, a trecut printr-o situație revoltătoare, după ce a constatat că nu își poate exprima dreptul la vot. Tânăra a mers 14 ore cu trenul până în localitatea de domiciliu, ca apoi să afle că listele „nu erau conforme”.

Ce a pățit studenta care a mers cu trenul 14 ore pentru a vota la alegerile locale 2024

Maria are 20 de ani și în acest an avea șansa să voteze pentru prima oară la alegerile locale și europarlamentare. Este studentă la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Deși luni va începe examenele la facultate, tânăra a decis să vină acasă la părinți, în Slobozia, pentru a vota. Vineri seara a plecat cu trenul din Cluj-Napoca. A ajuns sâmbătă dimineața la Slobozia, însă drumul care a durat 14 ore s-a dovedit a fi inutil.

Asta pentru că în această dimineață a aflat că nu poate vota. S-a prezentat Secția nr. 9 din Slobozia, încă de la ora 07:00, ca apoi să ia trenul înapoi spre Cluj. Însă, aici i s-a spus că trebuie să aștepte deoarece membrii comisiei încă nu primiseră listele.

ADVERTISEMENT

„Era o singură coadă, mult prea mare, pe motivul «Nu am primit încă listele». Cei responsabili de la Secția 9 din Slobozia mi-au spus că nu am de ales, decât să aștept la coadă, pentru că ei nu au primit listele.

Practic, nu existam nicăieri. Pentru că acele liste nu existau încă. Dar eu trebuia să prind trenul de Cluj. A trebuit să fug 22 de km până în Ciulnița, să ajung până la 9.47 când pleca trenul. Trenuri din Slobozia sunt puține, și doar cu schimbare și foarte, foarte multe ore de așteptare”, a declarat Maria, potrivit Știri de Cluj.

ADVERTISEMENT

„Există metode de a-i face pe oameni să nu își mai dorească să voteze!”

Tânăra susține că a fost nevoită să plece, deoarece oricum nu avea garanția că va avea șansa să voteze la alegerile locale, pentru că risca să piardă trenul spre Cluj. A hotărât să renunțe, sperând ca va putea să-și exprima opțiunea pentru europarlamentare, odată ajunsă la Cluj-Napoca.

Maria este revoltată și consideră că a fost o metodă prin care s-a încercat ca oamenii să fie făcuți să nu voteze. „Am reușit să prind trenul de Cluj. Voi merge negreșit să votez pentru europarlamentare, măcar.

ADVERTISEMENT

Dar se pare că există metode de a-i face pe oameni să nu își mai dorească să voteze! Eu am putut să vin de la Cluj, studentă în sesiune fiind, să îmi îndeplinesc datoria de cetățean, dar România nu dorește să îmi permită efectuarea acesteia”, a adăugat studenta.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”