News

O suceveancă s-a împrietenit cu un fals general, pe internet. Cum a fost păcălită femeia să-i trimită 23.000 de euro

O femeie din județul Suceava s-a lăsat mințită de un fals militar pe care l-a cunoscut pe o platformă de socializare. Escrocul a lăsat-o fără bani.
04.12.2022 | 19:58
O suceveanca sa imprietenit cu un fals general pe internet Cum a fost pacalita femeia sai trimita 23000 de euro
O suceveancă a pierdut 23.000 de euro după ce s-a angajat într-o relație cu un necunoscut de pe Facebook / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Metoda ”generalul american” face în continuare victime printre femeile din România. Zilele trecute, polițiștii din localitatea Vicovu de Sus au fost sesizați în legătură cu o înșelătorie care a avut loc prin intermediul unei platforme sociale.

””Generalul” din Orientul Mijlociu era doar un escroc versat

Victima este o femeie din Suceava, care a crezut că internetul îi va schimba viața. Ea s-a aruncat într-o relație imaginară cu un personaj necunoscut, care s-a dovedit a fi un infractor.

ADVERTISEMENT

Bărbatul s-a prezentat ca un general aflat într-o misiune, undeva în Orientul Mijlociu. Cei doi au discutat timp de câteva luni, perioadă în care infractorul s-a convins că femeia a ajuns să aibă încredere deplină în el.

Acela a fost momentul în care ”generalul” i-a cerut femeii bani pentru a veni în România, pentru a nu ”muri pe acolo”, arată news.ro. El a promis că-i va returna banii imediat ce va ajunge în România.

ADVERTISEMENT

Femeia lase banii de la copiii săi

Credulă, femeia a trimis aproape 23.000 de euro într-un cont indicat de persoana de la celălalt capăt al rețelei. Banii au fost luați de la propriii copii, și virați succesiv către persoana respectivă, prin mai multe sucursale bancare din municipiul Rădăuți.

După ce a primit toți banii, adică 22.760 de euro, falsul general nu a mai dat niciun semn și și-a șters urmele din mediul online.

ADVERTISEMENT

Disperată, femeia a povestit familiei ce i s-a întâmplat și a mers la poliție să depună o plângere. Din primele cercetări a reieșit că femeia a început o relație online de prietenie cu necunoscutul care s-a prezentat drept general, în iunie 2022.

Metoda ”generalul”, în mare vogă

De asemenea, aceasta le-a spus oamenilor legii că i-a oferit de bunăvoie sumele respective fiindu-i ”milă” de acesta și de situația în care se află. Ea spune că era convinsă că omul se va ține de cuvânt și îi va returna banii împrumutați.

ADVERTISEMENT

Specialiștii atrag atenția că genul acesta de înșelăciuni sunt tot mai frecvente în mediul online și că șansele victimelor de a-și recupera sumele pierdute sunt destul de mici, fiind vorba de persoane care acționează din afara României sau chiar a Europei.

ADVERTISEMENT