News

O sucursală Raiffeisen din România, vandalizată. Ce mesaje au fost scrise pe pereții băncii austriece

Tensiunea continuă să persiste în România, la o zi după ce țării noastre i s-a pus piedică în drumul spre Schengen. O sucursală Raiffeisen din Cluj a fost vandalizată.
09.12.2022 | 21:36
O sucursala Raiffeisen din Romania vandalizata Ce mesaje au fost scrise pe peretii bancii austriece
Bancă austriacă din România, vandalizată după votul pentru Schengen. Mesajele scrise pe pereții unei sucursale Raiffeisen. Sursa foto: cluj24.ro
ADVERTISEMENT

Nervii și frustrarea din spațiul public românesc sunt la cote maxime, la o zi după ce România a fost ținută, de Austria, în afara Spațiului Schengen.

Bancă austriacă din România, vandalizată după votul pentru Schengen. Mesajele scrise pe pereții unei sucursale Raiffeisen

Persoane încă necunoscute au decis să se răzbune pe o bancă austriacă din România, la 24 de ore după ce oficialii de la Viena au interzis intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei locale din Cluj-Napoca, o sucursală a celor de Raiffeisen Bank a fost vandalizată în ultimele ore.

Pe pereții instituției a fost scris mesajul ”Nazi bank”, scrie site-ul Cluj24.ro. Au mai fost vandalizate și geamurile băncii.

ADVERTISEMENT

În urma acestui eveniment nefericit, agenții din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca anunță că au demarat verificări din oficiu, ”în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale, aspecte care urmează a fi înaintate unității de parchet”.

Oamenii legii scot în evidență faptul că, în ciuda acestor acte clare de vandalism, nu au fost depuse plângeri până vineri seara.

ADVERTISEMENT

”În continuare, rezultatele verificărilor sunt analizate de reprezentanții parchetului, în ceea ce privește derularea ulterioară a cercetărilor, în scopul tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate.

Totodată, precizăm faptul că la nivelul unității de poliție au fost analizate și organizate activități specifice, pentru combaterea unor viitoare astfel de evenimente”, a mai precizat IPJ Cluj.

ADVERTISEMENT

România și Bulgaria, ținute la poarta Spațiului Schengen

Cetățenii români și bulgari au trăit, joi, o cruntă dezamăgire. Cele două state din estul Europei, România și Bulgaria, nu au primit votul în Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne) pentru aderarea la spațiul Schengen. Singura unanimitate a fost în cazul aderării Croației.

Pentru România și Bulgaria au fost două voturi negative. E vorba de cel al Austriei și cel al Olandei.

Ulterior, oficialii din Olanda au ținut să asigure că ei susțin aderarea României, însă nu și pe cea a Bulgariei.

ADVERTISEMENT
Tags: