News

O supraviețuitoare din Colectiv reacționează după ce s-a amânat iar sentința în dosar: ”În România, poți să calci peste cadavrele victimelor, poți să faci ce vrei”

Reacția unei supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv, după ce Curtea de Apel București a făcut o nouă amânare a sentinței finale din dosar, în care, printre inculpați, se află și primarul Piedone.
15.04.2022 | 11:40
O supravietuitoare din Colectiv reactioneaza dupa ce sa amanat iar sentinta in dosar In Romania poti sa calci peste cadavrele victimelor poti sa faci ce vrei
O supraviețuitoare din Colectiv reacționează după ce s-a amânat din nou sentința finală din dosar. Sursa foto: hepta, facebook Alexandra Furnea, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alexandra Furnea, una dintre supraviețuitorii tragediei incendiului de la Colectiv, din 2015, a reacționat după ce Curtea de Apel București a amânat iar sentința finală în cazul inculpaților din dosar, printre care Cristian Popescu Piedone.

Alexandra Furnea, o supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv, este revoltată după o nouă amânare din dosar

Alexandra Furnea subliniază, înainte de toate, că decizia de vineri a Curții de Apel București nu este una legală. Ea punctează, totodată, că justiția din România nu este una corectă și că ”poți să calci peste lege, peste suferințele unor oameni care nu se vor vindeca niciodată, peste cadavrele victimelor și ale părinților lor, care mor pe capete de inimă rea”.

ADVERTISEMENT

”Se pare că s-a amânat din nou pronunțarea deciziei definitive în dosarul Colectiv, în ciuda faptului că, potrivit legii, acest lucru nu ar mai fi fost posibil – și nici legal, deci.

Matematica Justiției din România nu are legătură cu cea din lumea muritorilor de rând, căci cele maximum 120 de zile calendaristice de la încheierea dezbaterilor (21 decembrie, 2021) conferite prin lege pentru elaborarea pronunțării, se vor scurge în cursul săptămânii viitoare, dar noul termen al pronunțării a fost stabilit pentru data de 3 mai, o dată situată în afara termenului legal și deci în afara legii în sine.

ADVERTISEMENT

Vedeți, oameni buni? În România, dacă vrei, poți. Poți să calci peste lege. Poți să calci peste suferințele unor oameni care nu se vor vindeca niciodată. Poți să calci peste cadavrele victimelor și ale părinților lor, care mor pe capete de inimă rea.

Poți să faci ce vrei, căci Justiția nu e a oamenilor, nu e nici măcar a legii. Cui îi aparține de fapt socotiți singuri, folosind o matematică corectă, nu una „specială”, personalizată pentru corupți”, a scris Alexandra Furnea pe contul personal de facebook, unde are postate mai multe imagini de la momentul spitalizării sale, de după incendiu.

ADVERTISEMENT

Ce pedepse au primit inculpații din dosarul Colectiv

Sentința finală pentru vinovații din dosarul Colectiv trebuia pronunțată încă din vara lui 2021. Vineri, 15 aprilie 2022, era așteptată din nou, dar a fost iar amânată, pentru data de 3 mai.

În acest dosar, primarul Sectorului 5, Cristian Piedone, este condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare. Totodată, cei trei patroni ai clubului au pedepse de câte 11 ani și 8 luni de închisoare.

ADVERTISEMENT

Incendiul de la Colectiv a avut loc în seara de 30 octombrie 2015. Peste 60 de persoane și-au pierdut viața, fiind cuprinse de flăcări.

ADVERTISEMENT