Sport

O tânără baschetbalistă a murit în ziua în care a împlinit 18 ani! Alessia Maria Raiciu era o mare speranță a sportului românesc

Lumea baschetului din România este în doliu după decesul uneia dintre marile speranţe ale acestui sport. Alessia Maria Raiciu a decedat la doar 18 ani.
15.08.2022 | 15:35
O tanara baschetbalista a murit in ziua in care a implinit 18 ani Alessia Maria Raiciu era o mare speranta a sportului romanesc
Lumea baschetului din România este în doliu după decesul uneia dintre marile speranţe ale acestui sport. Alessia Maria Raiciu a decedat la doar 18 ani. Sursă foto: Facebook Federatia Romana de Baschet
ADVERTISEMENT

Sportiva era legitimată la clubul CS Olimpia București şi făcea parte din lotul naţionaei U18.

A murit o speranţă a baschetului românesc

Alessia Maria Raiciu a murit pe 14 august, chiar în ziua în care a împlinit 18 ani, însă cauzele decesului nu au fost făcute publice. În ciuda tinereții sale, baschetbalista jucase deja în Liga Națională, pentru formația Agronomia București.

Vestea tristă a fost anunțată pe contul de Facebook al portarului baschet.ro. ”Veste tristă pentru baschetul românesc. Alessia Raiciu, una dintre jucătoarele excelente formate de-a lungul anilor de Olimpia București, a decedat ieri, lăsând un gol mare nu doar în cadrul familiei și a colegelor ei, ci în întreaga comunitate baschetbalistică din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Alessia avea numeroase medalii la campionatele de juniori și, în ciuda tinereții sale, avea multiple prezențe în Liga Națională de Baschet Feminin.

Transmitem, pe această cale, condoleanțe familiei și celor apropiați și suntem siguri că veselia și spiritul competitiv al Alessiei nu vor fi uitate”, a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT

Raiciu era multiplă medaliată la nivel juvenil

Teribila veste a fost confirmat mai apoi și de Federația Română de Baschet, tot pe rețelele de socializare. ”Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme… Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi.

Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în Pace, Alessia!”, a scris FR Baschet, pe contul de Facebook.

În urmă cu trei ani și jumătate, lumea baschetului din țara noastră era lovită de cumplita veste a morții lui Radu Țenter, fiul fostului selecționer al României, Marcel Țenter, după un groznic accident auto.

ADVERTISEMENT