News

O tânără de 25 de ani, agresată sexual într-o stație de metrou din București

22.08.2020 | 17:43
O tanara de 25 de ani agresata sexual intro statie de metrou din Bucuresti
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost arestat după ce a agresat sexual o tânără de 25 de ani, într-o stație de metrou din Capitală.

Individul în vârstă de 35 de ani a ajuns în custodia polițiștilor la 6 zile de la incident, conform unui comunicat al Poliției Capitalei.

ADVERTISEMENT

Victima a depus plângere după ce a fost agresată sexual în 17 iulie, în jurul orei 19:00, la o stație de metrou din București.

O fată de 25 de ani din București a fost agresată sexual într-o stație de metrou

Fata a reclamat faptul că un bărbat necunoscut i-a ridicat fusta și a atins-o în zona intimă, după care a fugit pe scările de acces ale stației de metrou.

ADVERTISEMENT

În fapt, o tânără a reclamat că, la data de 17 iulie a.c., în jurul orei 19.00, în timp ce se afla în pasajul unei staţii de metrou din sectorul 1, un bărbat necunoscut a venit din spate, i-a ridicat rochia şi a atins-o în zona intimă, după care a fugit pe scările de acces ale staţiei de metrou”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei, conform Libertatea.

Individul a fost reținut după 6 zile de la incident și va rămâne în arest preventiv până va decide instanța de judecată.

ADVERTISEMENT

„Cercetările sunt continuate de Brigada de Poliţie pentru Transport Public şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, faţă de bărbatul în cauză fiind dispusă măsura arestului preventiv”, transmite Poliţia Capitalei.

Potrivit Codului Penal, Articolul 219, agresiunea sexuală este definită drept (1) Actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în art. 218, cu o persoană, săvârșit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-și exprima voința ori profitând de această stare, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

ADVERTISEMENT

Rămâne ca judecătorii să stabilească unde se încadrează mai exact fapta bărbatului de la metrou, lucru de neacceptat într-o societate civilizată.

ADVERTISEMENT