News

O tânără din Nădlac adeptă ISIS, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă

07.01.2021 | 14:50
O tanara din Nadlac adepta ISIS condamnata definitiv la inchisoare pentru propaganda terorista
ADVERTISEMENT

O tânără din Nădlac, adeptă ISIS, a primit o condamnare definitivă la închisoare cu executare din partea Curții Supreme, pentru propagandă teroristă.

În luna mai a anului trecut, Livia Maria Băilă a fost reținută de procurorii DIICOT după ce monitorizarea activității sale online a arătat că a devenit adeptă a organizației teroriste Statul Islamic (ISIS) și s-a autoradicalizat.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat sentința definitivă: un an și cinci luni de închisoare cu executare.

O tânără adeptă ISIS, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă

O femeie din localitatea Nădlac a fost condamnată definitiv de Curtea Supremă la un an și 5 luni de închisoare pentru propagandă teroristă, anunță publicația Press Alert.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, Livia Maria Băilă a fost găsită vinovată de comiterea a două infracțiuni din legea de prevenire și combatere a terorismului, după ce în luna mai a anului 2020, a fost ridicată de anchetatori din propria sa locuință pentru faptul că devenise adeptă a Statului Islamic și s-a autoradicalizat.

Tânără a început să fie monitorizată în urmă cu aproximativ an, când Serviciul Român de Informații (SRI) a constatat arădeanca accesa o serie de site-uri extremiste islamiste și le transmitea mesaje de încurajare luptătorilor din Daesh.

ADVERTISEMENT

Treptat, cu trecerea timpului, s-a observat cum aceasta s-a radicalizat, iar acțiunile sale au devenit tot mai hotărâte.

Mișcările femeii care au dat-o de gol în fața anchetatorilor

Anchetatorii au sesizat că femeia a început să-și șteargă identitatea din spațiul virtual, fiind ”antrenată” de la distanță. Mai exact, aceasta și-a șters profilul de Facebook, a început să acceseze pagini securizate unde erau materiale de propagandă, și-a creat în paralel și 20 de conturi false de Facebook pe care le folosea pentru a comunica, iar la scurt timp le ștergea pentru a i se piardă urmele.

ADVERTISEMENT

După convorbiri cu adepții Daesh, arădeanca, care și-a abandonat cei doi copii în urmă cu câțiva ani, și-a arătat disponibilitatea de a pleca în zonele de conflict. Pe telefoanele ridicate, anchetatorii au găsit numeroase materiale de propagandă ale ISIS.

În final, Înalta Curte de Casație și Justiție a găsit-o vinovată de comiterea a două infracțiuni din legea de prevenire și combatere a terorismului și a condamnat-o la 1 an, 5 luni și 10 zile închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT
Tags: