News

O tânără infectată cu coronavirus a murit la scurt timp după ce a născut. Mama nu a mai apucat să își țină copilul în brațe

24.04.2020 | 16:15
O tanara infectata cu coronavirus a murit la scurt timp dupa ce a nascut Mama nu a mai apucat sa isi tina copilul in brate
ADVERTISEMENT

O tânără din Marea Britanie, infectată cu coronavirus, a murit la doar câteva zile după ce a născut, fără a mai avea ocazia de a-și ține copilul în brațe.

O tânără mamă a murit de coronavirus la scurt timp după naștere

Fozia Hanif a murit din cauza noului coronavirus la doar 29 de ani, scrie The Sun, cu doar câteva zile după ce a născut, fără a mai apuca să îți țină la piept copilul.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei britanice, tinerei mame i-a fost dată o fotografie cu Ayaan, bebelușul său, însă nu a putut să îl țină în brațe, întrucât testul pentru COVID-19 în cazul ei a ieșit pozitiv.

Fozia a fost internată la secția de terapie intensivă a Spitalului Birmingham Heartlands imediat după ce a născut, însă a decedat după 6 zile de îngrijiri.

ADVERTISEMENT

Astfel, familia tinerei mame a fost chemată la spital pentru a-și lua adio de la aceasta, iar soțul Foziei a spus că “a fost foarte fericită, a primit poza cu bebelușul de la asistentele medicale. S-a uitat la ea și a spus: uite, este copilul nostru, vom veni acasă în curând… aceea a fost ultima dată când am vorbit cu ea”.

Femeia nu a apucat să-și țină copilul în brațe

Bărbatul a mai spus că în urmă cu un an cuplul a pierdut o fată, iar acum cele două “sunt din nou împreună”.

ADVERTISEMENT

Fozia a început să facă febră în luna martie, iar atunci cadrele medicale au testat-o pentru a vedea dacă este infectată cu noul coronavirus.

Chiar dacă testul i-a ieșit pozitiv, tânăra de 29 de ani a fost trimisă acasă. A revenit însă la spital în momentul în care starea i s-a agravat, iar în cele din urmă a fost conectată la un ventilator.

ADVERTISEMENT

Nabil Hanif, tatăl femeii, a adăugat că “dintr-o ocazie fericită, data viitoare când am văzut-o era conectată la un ventilator”.

“A fost o experiență traumatizantă când am intrat în spital și au spus că o vor deconecta de la aparate și am spus să nu facă asta pentru că ea este o luptătoare, va izbuti. Dar când am intrat și am văzut-o pe Fozia… am continuat să ne rugăm”, a mai spus tatăl tinerei.

Femeia a murit la trei săptămâni după ce a primit diagnosticul de infecție COVID-19, la doar 6 zile după ce fiul ei s-a născut cu ajutorul unei cezariene.

Fiul său Ayaan sămâne în spital cu toate că testul pentru coronavirus a ieșit negativ.

ADVERTISEMENT