News

O tânără însărcinată a murit la 20 de ani din cauza Covid. Medicii au reușit să salveze copilul

O femeie din Bistrița-Năsăud a murit la două zile după ce a născut prin cezariană, din cauza complicațiilor apărute după infectarea cu SARS-CoV-2.
19.09.2021 | 09:50
O tanara insarcinata a murit la 20 de ani din cauza Covid Medicii au reusit sa salveze copilul
ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc vineri, la Spitalul Județean din Bistrița, unde tânăra femeie, de numai 20 de ani, fusese internată în urmă cu o săptămână din cauza unei forme severe de Covid-19.

Potrivit publicației Bistrițeanul, femeia era însărcinată în 30 de săptămâni în  momentul când s-a infectat. La o zi de la internare, starea ei s-a înrăutățit și mai mult și a fost transferată la secția de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

Tânăra necesita intubare, iar acest lucru nu  ar fi fost posibil fără ca ea să nască în prealabil, motiv pentru care medicii au decis să recurgă la intubare.

Tânăra se căsătorise  în  luna iunie

Pacienta avea 20 de ani și a fost internată în data de 11 septembrie, direct pe Secția Covid. Starea sa s-a înrăutățit, iar în ziua următoare a fost transferată la ATI. Din cauza faptului că starea ei s-a înrăutățit s-a decis să se facă cezariană”, a declarat Florin Lazăr, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

ADVERTISEMENT

Imediat după operație, copilul prematur a fost transferat cu un elicopter la o clinică de neonatologie din Cluj-Napoca. Nou-născutul a fost testat, iar rezultatul a ieșit negativ atât la testul rapid, cât și la cel PCR.

În schimb, organismul slăbit al femeii nu a mai rezistat complicațiilor apărute în urma Covid-19 și a murit la scurtă vreme după naștere.

ADVERTISEMENT

Femeia se căsătorise în luna iunie a acestui an. „Îți mulțumesc soția mea pentru pruncul nostru pe care l-ai adus pe lume, o să îl cresc, o să îl îngrijesc exact cum am fi făcut-o amândoi. De acolo de sus o să fii mândră de noi și o să te iubim și o să ne rugămm pentru tine mereu”, a scris soțul îndurerat pe Facebook.

Tragedia l-a marcat și pe primarul din Bistrița, Dorin Vlașin, care oficiase căsătoria celor două în urmă cu numai câteva luni. „E trist, e dureros, e greu de acceptat și înțeles ! De când ne naștem, timpul începe să ne ia viața înapoi…nu știm când, nu știm cum, nu știm de ce…cuvintele sunt de prisos! De azi, două inimi bat într-una, minunea pe care ai adus-o pe lume ne va aminti mereu de mămica eroină care ai fost și vei rămâne…”, a spus primarul în mesajul de condoleanțe.

ADVERTISEMENT