News

O țară a anunțat că și ultimul pacient infectat cu coronavirus s-a vindecat. Măsurile de restricție rămân în vigoare

18.05.2020 | 17:07
O tara a anuntat ca si ultimul pacient infectat cu coronavirus sa vindecat Masurile de restrictie raman in vigoare
ADVERTISEMENT

O țară din Asia a anunțat că în cursul weekend-ului caare s-aa încheiat și ultimul pacient infectat cu coronavirus s-a vindecat și a fost externat din spital.

O țară a anunțat că și ultimul pacient infectat cu coronavirus s-a vindecat

Conform Digi24, care citează BBC, Cambodgia este țara care a anunțat că a eradicat în totalitate coronavirusul, după ce ultimul pacient aflat în spital a fost declarat vindecat.

ADVERTISEMENT

Ultima pacientă este o femeie de 36 de ani, care a fost internată într-un spital din capitala țării, Phnom Penh. Externarea ei a fost un eveniment național, transmis în direct la televizziune.

Cu toate acestea, oficialii din sistemul de sănătate au avertizat că restricțiile care sunt acum în vigoare – școli închise, verificări la intrarea în țară și carantinarea – nu vor fi relaxate și că vor fi în continuare vigilente.

ADVERTISEMENT

Cambodgia nu a înregistrat niciun deces de coronavirus

”Credem că cele mai multe cazuri sunt importate, așa că trebuie să fim atenți la punctele de frontieră, aeroporturi și porturi”, a declarat ministrul Sănătății.

Cambodgia, țară aflată în sud-estul Asiei, a raportat 122 de cazuri de coronavirus de la începerea pandemiei, dar nu a înregistrat niciun deces.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au descoperit că pacienții vindecați de coronavirus ar putea fi afectați de această boală pe termen lung, chiar dacă pentru moment au scăpat de problemele majore.

Un grup de cercetători au realizat un studiu prin care arată cât de importantă este purtarea măștii și cât de mult ar scădea rata infectării cu coronavirus dacă oamenii ar folosi acest accesoriu.

ADVERTISEMENT

Specialiștii se tem că noul coronavirus se poate transforma într-un agent patogen și mai puternic, cu o rată de transmitere mai mare, fapt ce ar face această pandemie și mai periculoasă.

ADVERTISEMENT