ADVERTISEMENT
News

O țară din Europa a decis să ucidă toate nurcile de pe teritoriul ei de teama COVID-19

Autor: Adrian Baciu | 19.11.2020 | 22:38
O țară din Europa a decis să ucidă toate nurcile de pe teritoriul ei de teama COVID-19
O țară din Europa a decis să ucidă toate nurcile de pe teritoriul ei de teama COVID-19. Sursa foto: newsnationnow.com

De teama că ar putea fi purtătoare de COVID-19, toate nurcile dintr-o țară a Europei vor fi ucise, conform unei decizii luate de Guvern.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Irlanda au anunţat, joi, că au în plan să sacrifice nurcile din crescătoriile de pe întreg teritoriul ţării, de teamă că acestea ar putea fi purtătoare ale unei mutaţii transmisibile la om a noului tip de coronavirus.

Această mutație a fost găsit de cercetători, inițial, în Danemarca la micile mamifere crescute pentru blana lor, iar apoi teama s-a extins și în alte state de pe continent.

O țară din Europa va ucide toate nurcile de teama COVID-19

Jurnaliștii irlandezi de la RTE.ie scriu că pe teritoriul țării există există trei ferme mari de nurci care totalizează 100.000 de astfel de mamifere.

ADVERTISEMENT

Ministerului Sănătății de la Dublin anunță că activitatea de creștere de nurci constituie un risc continuu de emergenţă a unor variante suplimentare ale virusului.

Interesant este faptul că niciun caz pozitiv nu a fost până acum detectat printre aceste animale în Irlanda. Cu toate acestea, ministerul Sănătăţii recomandă ca “nurcile de crescătorie din Irlanda să fie sacrificate pentru a reduce sau elimina riscul”, informează sursa citată.

De ce au luat irlandezii această decizie extremă? Directorul medical, dr. Tony Holohan, a declarat că populația de nurcă irlandeză ar trebui să fie sacrificată din cauza îngrijorărilor cu privire la forma mutantă a virusului în Danemarca.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii noiembrie, Danemarca, cel mai mare exportator mondial, a ordonat eliminarea tuturor nurcilor sale – între 15 şi 17 milioane de capete – în urma descoperirii a unei mutaţii a noului tip de coronavirus, transmisibilă la om.

Lucrători la ferme de nurci din Suedia, depistați pozitiv cu COVID-19

Dacă în Irlanda încă nu au fost depistate îmbolnăviri la fermele de nurci, nu același lucru se poate spune despre alte state europene.

ADVERTISEMENT

În Suedia, mai mulți muncitori din industria creșterii nurcilor au fost testați pozitiv la COVID-19. Recent, în Danemarca fusese identificat coronavirusul la mai multe ferme de nurci și 15 milioane de animale au fost sacrificate.

Potrivit Agerpres, descoperirea persoanelor infectate la fermele de nurci din Suedia a fost anunțată joi de agenția de sănătate publică din această țară. Rezultatele testelor coronavirus la oameni sunt comparate cu cele prelevate de la nurci, pentru a stabili dacă există o legătură.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, autoritățile suedeze analizează probele recoltate de la persoanele bolnave de COVID-19 şi de la nurcile infectate pentru a afla dacă există o legătură între tulpinile de virus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT