News

O țară din Europa a suspendat zborurile dinspre Marea Britanie. Motivul este noua tulpină Covid-19

20.12.2020 | 15:06
O tara din Europa a suspendat zborurile dinspre Marea Britanie Motivul este noua tulpina Covid19
ADVERTISEMENT

Marea Britanie se confruntă cu probleme majore legate de noua tulpină Covid-19, iar o țară din Europa a anunțat ferm că suspendă zborurile dinspre Regatul Unit.

Guvernul de la Haga a anulat duminică toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie până pe 1 ianuarie. Acest lucru s-a întâmplat după descoperirea în Olanda a unui caz de contaminare cu noua variantă de coronavirus identificată în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

”Recomandăm ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie”, a precizat  Ministerul olandez al sănătăţii .

Olanda anulează zborurile dinspre Marea Britanie după ce a găsit o infecție cu noua tulpină Covid-19

Se crede că această tulpină a virusului se răspândește mai ușor și mai repede. Marea Britanie a detectat pe teritoriul ei multe cazuri în ultimele zile și a ajuns să ia măsuri stricte și riguroase.

ADVERTISEMENT

Astfel, Londra și zone din sud-estul Angliei au intrat în carantină totală sâmbătă la miezul nopții. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Boris Johnson.

“Este de datoria mea să iau decizii dificile și să fac ceea ce este corect pentru a proteja oamenii din această țară. Având în vedere dovezile timpurii pe care le avem despre această nouă variantă de virus și potențialul risc pe care îl prezintă, trebuie să vă spun că nu putem continua să sărbătorim Crăciunul așa cum am planificat,” a spus premierul, conform businessinsider.

ADVERTISEMENT

Olanda a identificat și ea un caz. Acesta a fost semnalat la începutul lunii decembrie și a indicat aceeași tulpină de virus cu cea observată în Marea Britanie. În prezent are loc o anchetă care se desfășoară în colaborare cu serviciul municipal de sănătate (GGD). Se va analiza cine este persoana în cauză, circumstanțele în care a fost infectată și dacă există alte cazuri cunoscute.

Pe baza rapoartelor cu privire la situația din Marea Britanie, Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu (RIVM) a analizat recomandările de călătorie pentru persoanele care sosesc în Olanda din Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, guvernul olandez a decis ca de astăzi, 20 decembrie, să ia ca măsură de precauție suspendarea zborurilor de pasageri din Marea Britanie. Măsura va rămâne în vigoare până pe 1 ianuarie.

ADVERTISEMENT
Tags: