O țară din Europa anunță relaxarea restricțiilor de sărbători, după o lungă perioadă de carantină

Adrian Baciu   
în HotNews
26/11/2020, 13:29
O țară din Europa anunță relaxarea restricțiilor de sărbători, după o lungă perioadă de carantină
O țară din Europa anunță relaxarea restricțiilor de sărbători, după o lungă perioadă de carantină. Sursa foto: hepta.ro

O țară importantă din Europa, aflată în carantină parțială încă de la începutul lunii noiembrie, anunță o ușoară relaxare a restricțiilor pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

La mijlocul acestei săptămâni, Germania a anunțat prelungirea restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus până cel puţin pe 20 decembrie.

Apoi, pentru perioada sărbătorilor de iarnă, cancelarul Angela Merkel a dat de înțeles că restricţiile vor fi relaxate, urmând ca reuniunile între prieteni să poată să aibă loc, însă cu unele limitări numerice.

Germania anunță relaxarea restricțiilor de sărbători, după aproape două luni de carantină

La finalul lunii octombrie, Cancelarul german Angela Merkel a convenit împreună cu landurile instituirea unor noi restricţii antiepidemice, care au inclus închiderea barurilor şi restaurantelor şi sistarea activităţilor culturale şi sportive în spaţii închise, pentru a încerca să oprească creşterea continuă a cazurilor de COVID-19.

Apoi, autorităţile germane au impus pe 2 noiembrie o carantină parţială pentru a putea ţine sub control un al doilea val de COVID-19 care a afectat o mare parte din Europa.

În cursul acestei săptămâni, Merkel a recunoscut că ”Numărul infectărilor rămâne la un nivel mult prea mare”. Cu toate acestea, ea a precizat că restricţiile vor fi relaxate în timpul sărbătorilor de Crăciun.

Cum vor sărbători nemții Crăciunul

Conform noilor măsuri convenite miercuri, reuniunile private vor fi limitate la cinci persoane din două familii începând cu 1 decembrie. Copiii în vârstă de până la 14 ani sunt scutiţi de aceste prevederi restrictive.

De Crăciun, reuniunile cu participarea a cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii, vor fi permise, tocmai pentru ca prietenii să poată sărbători împreună, notează Agerpres.

Pe de altă parte, restricțiile generale vor rămâne în vigoare cel puțin până pe 20 decembrie, urmând ca apoi, în funcție de evoluția pandemiei, să fie prelungite sau oprite.

În Germania, numărul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 20.825 şi a ajuns la un total de 983.731, conform datelor zilnice furnizate de WorldMeters.

Miercuri, Germania a raportat în un număr record de 410 decese înregistrate în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Cele 410 victime au dus totalul morţilor provocate de COVID-19 la un total de 15.381. Săptămâna trecută, raportările arătau 305 decese zilnice, iar pe 2 noiembrie, ziua în care Germania a introdus un blocaj parţial, bilanţul era de doar 49 decese pe zi.

Închide ×