ADVERTISEMENT
News

O țară din Europa, noi restricții din cauza Covid-19. Barurile și restaurantele se închid la ora 22

Autor: Adrian Baciu | 22.09.2020 | 12:59
O țară din Europa, noi restricții din cauza Covid-19. Barurile și restaurantele se închid la ora 22
O țară din Europa, noi restricții din cauza Covid-19. Barurile și restaurantele se închid la ora 22. Sursa foto: hepta.ro

Explozia cazurilor de Covid-19 din ultimele zile în Europa aduce noi restricții în unele zone. O țară importantă a luat decizia ca toate localurile să se închidă după ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Pentru a stopa creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor de coronavirus din ultimele zile, Marea Britanie revine la o serie de măsuri menite să protejeze populația.

Prin urmare, toate pub-urile, barurile, restaurantele şi alte localuri din insulă vor funcționa doar până la ora 22:00. Măsura intră în vigoare de joi, 24 septembrie.

ADVERTISEMENT

Noi restricții din cauza Covid-19 într-o țară din Europa. Barurile și restaurantele, închise mai devreme

După o perioada de vară în care s-a ameliorat, pandemia de SARS-CoV-2 din Marea Britanie s-a accentuat din nou, iar cazurile zilnice au crescut dramatic.

În acest context, nivelul de alertă din Regat în privința Covid-19 a ajuns la 4, ceea ce înseamnă că transmisia este ”ridicată sau în creştere exponențială”.

ADVERTISEMENT

Pentru a încerca să stopeze extinderea bolii în rândul populației, oficialii de la Londra au decis ca toate pub-urile, barurile, restaurantele şi alte localuri să se închidă la ora 22:00, scrie BBC.

Restricția va intra în vigoare de joi şi are rolul de a contribui la reducerea răspândirii coronavirusului. Sectorul ospitalităţii va fi restricţionat doar în cazul localurilor cu servire la masă.

ADVERTISEMENT

Expert din Marea Britanie: ”Am putea avea până la 50,000 de cazuri pe zi”

Autoritățile britanice se tem de un al doilea val de Covid-19 care ar putea produce 200 de decese zilnic până la jumătatea lunii noiembrie, conform proiecţiilor consilierului guvernamental, Sir Patrick Vallance.

Recent, autoritățile britanice au anunțat că la jumătatea lunii octombrie peste 50.000 de oameni se vor infecta pe zi cu noul coronavirus. Totul în contextul în care populația nu va respecta măsurile de siguranță și igienă specifice pandemiei.

ADVERTISEMENT

Experții din sănătate au declarat că, în ultima perioadă, numărul pacienților tineri, din categoria 20-40 de ani, internați cu virusul SARS-CoV-2, a crescut alarmant în Marea Britanie.

Premierul Boris Johnson, infectat cu coronavirus la începutul pandemiei, a spus că analizează dacă este necesar să fie luate și alte măsuri pentru reducerea numărului de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

Luni au fost raportate în Marea Britanie 4.368 de cazuri zilnice şi 11 decese, în creştere faţă de duminică când s-au înregistrat 3.899 de noi cazuri. Restricţii similare au fost anunţate în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, relatează sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!