News

O țară din Europa testează de coronavirus întreaga populație. Câte examinări se vor face zilnic

28.04.2020 | 17:22
O tara din Europa testeaza de coronavirus intreaga populatie Cate examinari se vor face zilnic
ADVERTISEMENT

O țară din Europa anunță că testează de coronavirus întreaga populație. Începând din luna mai, autoritățile din Luxemburg au anunțat startul unui proiect prin care toți cetățenii se vor supune examinării.

O țară din Europa testează de coronavirus întreaga populație. Câte examinări se vor face zilnic

Guvernul din Luxemburg, o țară cu aproximativ 620.000 de locuitori, pune la cale un plan de anvergură prin care dorește să afle procentul de infectare cu noul coronavirus din rândul populației.

ADVERTISEMENT

Astfel, în aproximativ o lună de zile se va crea un plan de testare pentru coronavirus a întregii populaţii.

Amplul program de testare va începe din 19 mai. Ministrul Claude Meisch a declarat că 20.000 de teste pot fi efectuate în fiecare zi, în 17 centre medicale, potrivit site-ului Guvernului din Luxemburg.

ADVERTISEMENT

În micuțul stat Benelux, restricțiile au fost relaxate parțial din data de 21 aprilie. Purtarea măștilor este obligatorie, iar a doua etapa a relaxării măsurilor de izolare va începe după 11 mai.

Până acum, în Luxemburg au fost confirmate 3.729 de cazuri de coronavirus, dintre care 88 de pacienţi au murit şi 3.123 s-au recuperat.

ADVERTISEMENT
  • 39.019 teste de coronavirus s-au efectuat de la startul pandemiei în Luxemburg

Strategia etapizată de testare a populației în Luxemburg

Testarea pe scară largă a populației din Luxemburg are un plan bine pus la punct și va aborda diferite segmente sociale din țară.

Testele pe contingent sunt efectuate în 3 etape:

  • Etapa 1: este testată o populație reprezentativă a unui contingent. Rezultatele acestor teste indică momentul în care contingentul poate fi eliberat de restricții și când trebuie testat pe scară largă
  • Etapa 2: Toate persoanele din contingent sunt invitate să fie testate în mod voluntar.
  • Etapa 3: Un grup reprezentativ este selectat la scurt timp după măsurile de ieșire pentru a fi testat a doua oară. Aceasta permite monitorizarea dacă și cum se răspândește virusul în contingent.
ADVERTISEMENT

Pentru persoanele testate negativ, restricțiile de blocare sunt ridicate imediat. Persoanele testate pozitiv trebuie să intre în izolare. Contactele lor sunt urmărite, testate și trimise în carantină pentru a rupe lanțul de infecție.

Treptat, testarea debutează deja în această săptămână, atunci când aproximativ 6.000 de absolvenți de liceu și 2.500 de cadre didactice au posibilitatea să se testeze înainte de a se întoarce la școală începând cu 4 mai 2020. Vor fi informați prin scrisoare.

Luxemburg mizează, până pe 19 mai, să ajungă la un număr de 20.000 de teste pe zi.

ADVERTISEMENT