News

O țară din Europa va suporta costul vacanței pentru orice turist care se îmbolnăvește de COVID-19

29.05.2020 | 11:34
O tara din Europa va suporta costul vacantei pentru orice turist care se imbolnaveste de COVID19
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai frecventate țări turistice din Europa a anunțat că va suporta costul vacanței pentru orice turist care se îmbolnăvește de COVID-19 pe teritoriul său.

O țară din Europa va suporta costul vacanței pentru orice turist care se îmbolnăvește de COVID-19

Într-un context în care pandemia de coronavirus însă nu s-a încheiat, țările turistice grav afectate de restricții încearcă să se replieze și să vină cu oferte care mai de care mai atrăgătoare pentru turiștii care le calcă pragul.

ADVERTISEMENT

Cipru este una dintre țările care vin cu oferte de nerefuzat pentru turiști în condițiile în care pericolul infectării cu COVID-19 este la tot pasul.

Astfel, Guvernul de la Nicosia a anunţat că va acoperi cheltuielile întregi ale vacanţei pentru orice turist care va fi contaminat cu noul coronavirus în Cipru, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă asta pe larg. Ei bine, dacă cineva s-a infectat cu boala în timpul vacanței din ”Insula Afroditei”, autoritățile s-au angajat să îi acopere următoarele: costul cazării, mâncării, băuturii şi medicamentelor.

În ceea ce-i privește, turiştii depistați pozitiv vor suporta numai costul transferului către aeroport şi al biletului de întoarcere în ţara de origine.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, o unitate medicală cu o capacitate de 100 de paturi va fi pusă la dispoziţie doar pentru vizitatorii străini care contractează virusul şi pot fi asigurate şi paturi suplimentare, dacă va fi nevoie, potrivit guvernului.

Măsuri speciale pentru turiștii cu forme grave al COVID-19

Conducerea statului cipriot și-a luat măsuri și pentru situațiile extreme, în care turiștii contractează forme grave de coronavirus. Astfel, pentru ei, autoritățile vor oferi 112 de locuri la terapie intensivă şi 200 de ventilatoare medicale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un total de 500 de camere, în “hoteluri de carantină“, vor fi oferite contactelor apropiate ale persoanelor infectate cu COVID-19. Şi acest număr va putea fi suplimentat la nevoie.

Toate zonele de hotel unde a fost cazat un turism care a contractat virusul vor fi dezinfectate cu atenție, înainte de a fi folosite din nou.

“Succesul este important, iar noi încercăm să facem tot posibilul pentru ca restul sezonului să fie unul perfect. Am muncit extrem de mult pentru ca virusul să fie controlat în țara noastră”, a spus ministrul adjunct al turismului, Savvas Perdios, conform sursei citate.

  • 939 cazuri de COVID-19 a şi 17 decese provocate de această boală au fost confirmate în Cipru 
ADVERTISEMENT