News

O țară din UE interzice vizitele la domiciliu, după explozia cazurilor de Covid-19

15.10.2020 | 09:47
O tara din UE interzice vizitele la domiciliu dupa explozia cazurilor de Covid19
ADVERTISEMENT

Pentru a încerca să împiedice agravarea situației din contextul pandemiei de Covid-19, o țară din UE va interzice vizitele la domiciliu în perioada următoare.

Irlanda, un stat din vestul Europei unde numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a explodat în ultimele săptămâni, a emis un nou set de măsuri restrictive.

ADVERTISEMENT

Pe lângă această interzicere a întâlnirii la domiciliu dintre persoane, Guvernul de la Dublin a mai decis să interzică mai multe activități sociale.

Vizitele la domiciliu vor fi interzise într-o țară UE, după explozia cazurilor de Covid-19

Tot mai multe state din lume și din Europa impun măsuri severe pentru a stopa extinderea pandemiei de Covid-19, într-o perioadă în care un al doilea val face deja ravagii.

ADVERTISEMENT

Recent, cetățenii din Irlanda au fost înștiințați de către autorități că, începând de joi, nu vor mai avea dreptul să se viziteze unii pe ceilalţi. Mai multe, regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord vor fi supuse unor noi restricţii severe pentru a lupta împotriva răspândiri pandemiei de coronavirus, a afirmat miercuri premierul Micheal Martin, notează Agerpres.

”Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora”, a avertizat premierul Micheal Martin, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă interdicția amintită mai sus, oficialii irlandezi au mai decis ca magazinele neesenţiale, precum şi centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport să fie închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane.

Șeful Guvernului de la Dublin a mai anunțat că populația, cu excepţia ”muncitorilor esenţiali”, trebuie “să lucreze de acasă” în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Irlanda, aproape 2.000 de decese în pandemie

Pandemia de SARS-CoV-2 a făcut multe victime și în Irlanda. Până la raportarea de miercuri, 14 octombrie, 1.835 de oameni au murit de pe urma infecției, iar totalul infectărilor ajunge la 45.243.

Recent, măsuri dure anti-Covid s-au luat și în Irlanda de Nord. Aici, barurile şi restaurantele vor trebui să închidă cu începere de vineri, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise.

ADVERTISEMENT
Tags: