News

O țară europeană a anunțat că rata de contagiune este sub 1. Scădere importantă în ultima lună

03.05.2020 | 15:27
O tara europeana a anuntat ca rata de contagiune este sub 1 Scadere importanta in ultima luna
ADVERTISEMENT

O țară europeană a anunțat că rata de contagiune este sub 1, semn că epidemia de coronavirus este ţinută sub control.

O țară europeană a anunțat că rata de contagiune este sub 1

Conform Adevărul, Suedia, una dintre puținele țări europene care a avut o abordare relaxată fără a impune restricții majore pentru populație, a anunțat că rata de contagiune este sub 1 de mai multe zile.

ADVERTISEMENT

Anders Tegnell, epidemiolog în cadrul Agenţiei Suedeze de Sănătate Publică, a spus că acest lucru înseamnă că numărul mediu de oameni pe care o persoană bolnavă le infectează este mai mic de 1.

”Asta înseamnă că pandemia va slăbi treptat”, a declarat Tegnell la postul de televiziune SVT. Date oficiale ale Agenţiei de Sănătate Publică arată că rata de răspândire a fost relativ stabilă în jur de 1 de la 10 aprilie.

ADVERTISEMENT

Suedia are 2.650 de deces și peste 22.000 de cazuri

Suedia a atras atenţia la nivel internaţional, dar şi reacţii de scepticism, în legătură cu decizia de a nu introduce măsuri stricte de izolare şi de a nu închide restaurantele şi barurile. Grădiniţele şi şcolile cu clasele 1-9 au rămas deschise.

Deşi au fost introduse unele restricţii şi liceele şi universităţile sunt închise, Suedia s-a bazat în mare parte pe judecata cetăţenilor în respectarea recomandărilor generale de siguranţă şi distanţare socială.

ADVERTISEMENT

Ultimul raport prezentat sâmbătă de Agenţia de Sănătate Publică arăta că Suedia are peste 22.000 de persoane infectate şi 2.650 de decese cauzate de COVID-19.

Ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, a declarat că nu este de acord cu modul de gestionare al Suediei în pandemia de coronavirus și a precizat că țara noastră a ales să meargă pe recomandările OMS.

ADVERTISEMENT

Deși criticată inițial pentru măsurile “relaxate” propuse în pandemia de coronavirus, Suedia este acum lăudată de Organizația Mondială a Sănătății. Forul susține că nordicii ar putea fi un model de o nouă normalitate.

ADVERTISEMENT