News

O țară europeană a anunțat intrarea în cel de al treilea val al pandemiei de Covid-19. Măsurile adoptate de autorități

19.02.2021 | 17:38
O tara europeana a anuntat intrarea in cel de al treilea val al pandemiei de Covid19 Masurile adoptate de autoritati
ADVERTISEMENT

O tară europeană a anunțat intrarea în cel de al treilea val al pandemiei de Covid-19. Este vorba de Polonia, care relaxase măsurile de restricție în ultima vreme. Autoritățile au anunțat posibilitarea revenirii la limitarea libertăților.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Sănătății, printr-un purtător de cuvânt. În ultima vreme țara a înregistrat o creștere a cazurilor de infectare. Oficialii au precizat că aproximativ 10% dintre noile infectări sunt cu tulpina britanică.

ADVERTISEMENT

Recent, Polonia relaxase restricțiile, deschizând pârțiile și permițând funcționarea la 50% din capacitate a cinematografelor, hotelurilor și teatrelor. Este posibilă revenirea aupra acestei decizii, în funcție de evoluția cazurilor pozitive. OMS avertizase că este prematură relaxarea măsurilor.

O țară europeană a anunțat intrarea în cel de al treilea val al pandemiei de Covid-19. Măsurile adoptate de autorități

„Suntem la începutul celui de-al treilea val, nu este la fel de dinamic ca în Slovacia sau Republica Cehă, dar, din nefericire, observăm această tendință ascendentă”, a declarat Wojciech Andrusiewicz. „Din păcate, vedem un trend de creștere de 20% săptămână la săptămână”, a adăugat acesta, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Oficialul a mai precizat că peste 10% din cazurile noi de infectare cu SARS – CoV – 2 sunt cu tulpina britanică a virusului. S-a confirmat că această variantă a virusului este cu până la 70% mai trasmisibilă.

Și în valul al doilea al pandemiei Polonia s-a luptat cu o creștere bruscă a creșterii numărului de infectări, care a impus o carantină drastică chiar la sfârșitul anului trecut. Lockdown-ul național a fost instituit pentru aproape trei săptămâni, între 28 decembrie și 17 ianuarie.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, cazurile de infectări au crescut îngrijorător, la fel și cel al deceselor cauzate de virus. În ziua de vineri, țara din centrul Europei a anunțat 8.777 de persoane infectate, în timp ce 241 de oameni au pierit din cauza acestui virus.

La nivel mondial, Polonia se află pe locul 14 la numărul total al cazurilor de infectare, cu 1.623.218 de oameni depistați pozitiv. Numărul total al locuitorilor este de aproximativ 38 de milioane.

ADVERTISEMENT

În ultima vreme, autoritățile poloneze au fost alertate de confirmarea unei noi tulpini a virusului, descoperită la nurci, la sfârșitul lunii ianuarie. Experții au confirmat că există posibilitatea transmisiei la oameni și viceversa.

ADVERTISEMENT