ADVERTISEMENT
News

O ţară europeană a decis să administreze a treia doză de vaccin. Ce categorii de vârstă sunt vizate

Autor: Andreea Marin | 05.05.2021 | 19:18
O ţară europeană a decis să administreze a treia doză de vaccin. Ce categorii de vârstă sunt vizate
Marea Britanie, prima țară ce dorește administrarea dozei a treia de vaccin. Sursa foto: Pixabay

Bătrânii de peste 50 de ani ar putea fie vaccinați cu o a treia doză în Marea Britanie. Persoanele vizate sunt cele de peste 50 de ani, iar motivul ar fi evitarea unui nou val de infectări în această iarnă.

ADVERTISEMENT

Țara europeană care administrează a treia doză de vaccin

Bătrânii cu vârste de peste 50 de ani ar putea primi o a treia doză de vaccin pentru coronavirus, sau cel puțin aceasta este dorința guvernului britanic. Motivul pentru care se dorește acest lucru este pentru a nu se confrunta cu un nou val de infectări în iarna lui 2021. Astfel, este luată în calcul această variantă, pentru a se asigura că această iarnă va fi una liniștită fără o explozie nedorită de infectări.

Conform ziarului The Times, guvernul britanic ar lua în calcul această opțiune, dar, deocamdată, nu a fost făcut un anunț oficial în această privință.

Mai mult, oficialii britanici ar avea deja două variante pentru a combate noile infectări cu coronavirus. Prima dintre ele vizează dezvoltarea unor vaccinuri create special pentru a lupta împoriva noilor tulpini de coronavirus apărute.

ADVERTISEMENT

Cea dea doua variantă a britanicilor este să imunizeze persoanele care au depășit vârsta de 50 de ani cu o a treia doză de vaccin, cu serurile ce sunt deja folosite în întreaga lume, anume Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Moderna.

Marea Britanie ar fi prima țară europeană care implementează această măsură, a celei de-a treia doze de vaccin.

Câți oameni au fost vaccinați până acum în Marea Britanie

Statisticile oficiale ale Guvernului arată că, până în acest moment, 34,6 milioane de cetățeni din Marea Britanie au fost vaccinați cu prima doză, în condițiile în care populația totală este de 67 de milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

Au fost achiziționate 510 milioane de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului în această țară până la acest moment, iar unele dintre aceste negocieri sunt încă în desfășurare. Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat săptămâna trecută că au mai fost achiziționate încă 60 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Cu aceste doze achiziționate acum, este dublat stocul pentru dozele de vaccin necesare rapelului, au mai specificat reprezentanții Ministerului Sănătății din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!